Novak i Rafa imaju podjednake šanse u trci za GOAT: Đokovićev problem je što nije vakcinisan

02.03.2022

07:50

0

Nadalov trener je govorio i o narednim potezima Španca

Novak i Rafa imaju podjednake šanse u trci za GOAT: Đokovićev problem je što nije vakcinisan
profimedia-0664044110 - Copyright Profimedia

Dugo se u  svetu sporta vodi polemika oko najboljeg tenisera sveta.

Da li je to iskusni Rodžer Federer, sjajni Španac Rafael Nadal ili doskorašnji prvi reket sveta Novak Đoković?

Dugogodišnji trener Rafaela Nadala, Fransisko Rođ optimista je po tom pitanju kada se tiče njegov igrač.

Rođ, koji sa Rafom sarađuje već 17 godina, navodi da je levoruki teniser napravio čudo u Australiji.

- Nismo očekivali ovakav start godine. Znali smo da ima taj problem sa stopalom, šest meseci je bio bez takmičenja. Ipak, on je igrač sa nestvarnim kvalitetom, jakom glavom i neverovatnom željom da napreduje i sa 35 godina. Nikad nešto slično nisam video pre. Kombinacija svega ovoga dovela je do ovog malog čuda - kazao je Rođ, te se osvrnuo na istorijsku borbu po broju grend slem titula, koju Nadal vodi sa Federerom i Novakom.

- Pre dva meseca rekao bih da je Rafa u toj trci u teškoj poziciji. Sada ću reći da su njegove šanse sa Novakom 50-50. Za Rodžera će biti teško s obzirom da nije dugo igrao i da je stariji. Znamo da je Novaku ostalo više sezona da odigra. Videćemo šta će se desiti, za Rafu bi bilo veoma dobro da uzme naredni Rolan Garos. Đoković ima i taj problem da nije vakcinisan, što je za poštovanje. Problem za njega će biti ako ne bude mogao da igra na grend slemovima. Sada ne može da igra u Njujorku, gde je oduvek voleo da igra. Možda čeka promenu pravila, ko zna. Biće to njegova odluka u svakom slučaju.

Iznenađenje je i Novakov gubitak prvog mesta na ATP listi, ali i način na koji je do toga došlo. Rođ ističe da Nadal sebi ne može da priušti da planira pohod na vrh sveta.

- Rafa nije u tom stanju da planira veći broj turnira da bi jurio prvo mesto. To je tu, nadohvat ruke, ali to nije stvarno njegov cilj, radije je to posledica svega. Mislim da broj jedan više nije prioritet ni za Rafu, ali ni za Novaka i Rodžera. To je pitanje grend slem titula. To je veliki izazov, zbog toga je Rafa najviše uzbuđen. To je prioritet i da sastavi dobru sezonu.

Učešće na narednim turnirima će planirati pažljivo.

- Sezona na šljaci zavisiće od američke turneje. Jer može da se desi da dođete u Monte Karlo, imate težak turnir i poželite da preskočite sledeći. Želi da igra što je moguće više na šljaci, ali sa tom logikom da na Roland Garos dođe u što boljoj formi - zaključio je Fransisko Rođ, trener koji je u Rafinom timu već 17 godina.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike