Nole nije pobornik lekova, voli alternativne metode lečenja i ishrane! Fascinantno je šta je sve uradio u karijeri!

26.02.2022

20:28

0

Autor: 24sedam

Dijana Đoković govorila je o svom, ali i životu Novaka Đokovića i svoje porodice

Nole nije pobornik lekova, voli alternativne metode lečenja i ishrane! Fascinantno je šta je sve uradio u karijeri!
20210308mmDjokov39 - Copyright MN Press

Dijana Đoković, majka najboljeg tenisera svega Novaka Đokovića, gostovala je u emisiji "Dok anđeli spavaju" na Jutjub kanalu Sputnjika i govorila o različitim temama.

Za početak jednostavno, a komplikovano pitanje - kako je biti majka Novaka Đokovića?

- Ja sam pre svega majka tri sina. Jako sam ponosna na sve što je Novak ostvario. Za mene su sva trojica moja tri bisera i ponosna sam na svu trojicu. Dali smo Novaku vetar u leđa. To što je uradio je neverovatno. Fascinantno je da je 360 nedelja bio prvi na svetu. Na početku nisam ni verovala da to može, ali je Srđan svima nama ulio veru i nadu. Počeli smo da verujemo kada je krenuo da ostvaruje uspehe kao junior. Svi smo bili uz njega 200%. Cela  porodica. Sve smo radili zbog njega

Koliko je tu bilo žrtve?

Žrtva je malo jaka reč. Mi smo to želeli. Podržali smo ga u tome što je želeo. Pokazalo se da ima materijala. Srđan je sa njim putovao po belom svetu, pokušavao je da dobije informaciju da li može da bude u TOP 10 ili najbolji na svetu. Svuda je nailazio na pozitivne utiske. Ali talenat je 5%, a 95% je rad. Pokazao je da je posvećen takvom načinu života. Njegov san je bio da osvoji Vimbldon, da bude najbolji na svetu. Živeli smo za Novaka. Nekad mi je žao što nismo mogli toliko da posvetimo Marku i Đorđu. Istrošili smo se, možda nismo imali vremena. Ne možeš da imaš tri šampiona u kući, bilo bi previše.

Dotakla se i ishrane, lekova, medicine... Nažalost, ovo poslednje je aktuelna tema u 2022. godini.

- Novak je stalno u potrazi za novim saznanjima, nešto što nama "smrtnicima" nije dostupno ili blisko. Ne znam gde stalno nalazi saznanja, šalje i meni da pročitam. Oko ishrane, terapija, alternativnih metoda terapija, njega to interesuje. Nije pobornik neke klasične medicine. To je i dokazao. Imao je i operaciju gde je morao da se operiše. Tada mi je rekao da je izdao sebe. Rekla sam mu da je uradio šta je morao. Probao je i alternativne metode. Nije dalo efekta. Ne voli lekove. Bilo šta da unosi u organizam nešto za šta zna da mu neće doneti dobro. Unosi lek samo kada mora. Obrazuje se, čita sve što mu padne pod ruku. Njemu ta ishrana prija. Ne mogu ništa da kažem. Pokazao je svojim rezultatima. To što smo mi navikli na crveno meso, dokazao je da to nije jedini izvor proteina.

Kako je Novak dobio ime?

- Srđan je dao ime Novak Novaku. Novak je dao ime bratu Marku. A Đoletu sam dala ja ime. I dala sam mu ime po onom crtaću "maziću te, paziću te i zvaću te Đole. Novakovo ime znači da donosi nešto novo, ima nešto u tome - rekla je Dijana.

Vakcinacija?

- On se drži principa i verovanja. Ne želi da se vakciniše, u ovom momentu - rekao je što ne znači da i neće - i trenutno neće to da uradi ni zarad svih trofeja koje bi potencijalno mogao da osvoji, on neće to da uradi. U tome je njegova veličina. Mnogi bi to pogazili zarad trofeja, para, uspeha... On je već ispisao istoriju. I da ne igra više - ne mora - rekla je Dijana.

Na kraju je istakla da joj je meč Đokovića protiv Rodžera Federera na Vimbldonu bio najteži za gledanje u životu.

 - Dan pred finale se već uveče mentalno pripremao. Tek sam u subotu videla. Igramo se sa decom i videla sam da je tu fizički, a mentalno nije. Priprema se tako. On je njega već glavom dobio. Svi igraju tenis, ali glava je najjača. Mentalno kao da je čekao taj taj-brejk da ga dobije - rekao je Novak.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike