Novače, ovo nije dobro! Dubai pokazao da Đoković prolazi kroz najteži deo u karijeri!

25.02.2022

10:02

0

Autor: Milan Nastić

24sedam analizirao prvi nastup srpskog tenisera posle skoro tri meseca pauze

Novače, ovo nije dobro! Dubai pokazao da Đoković prolazi kroz najteži deo u karijeri!
AP22014310232414 - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File

Dugo očekivani povratak Novaka Đokovića završen je neslavno.

Najbolji teniser današnjice eliminsan je u trećem kolu na turniru u Dubaijod Jirži Veselog, a još više boli što izgubio je od igrača koji je 123 na ATP listi.

Već od starta turnira videlo se da Đoković nije onaj stari Nole, koji "melje" protivnike, šeta ih po terenu, metalno "izluđuje".

Sve to nije moglo da se vidi u Dubaiju, mnogo se mučio, od prvog kola sa Muzetijem, pa do Veselog, koji je na najbolji način iskoristio momentum i lošu formu prvog reketa sveta.

Očigledno da na naplatu dolazi sve ono kroz šta je Novak prolazio od početka godine, i da ga je to fizički, ali i psihički iscedilo.

Bio je pod konstantnim pritiskom, ceo svet se bavio Đokovićem, pratili su ga u stopu, tražili svaki razlog da ga optuže za razne stvari, što je sigurno uticalo da prvog reketa sveta izbace iz ritma.

Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili
 

Mnogo stvari desilo su se u kratkom vremenskom periodu, od deportacije iz Australije, pa dokazivanja da nije imao lažni PCR, a na kraju i da na većini turnira neće moći da učestvuje zbog toga što nije vakcinisan.

To sada sve dolazi na naplatu, i pitanje je kako će se razvijati situacija u nastavku sezone.

Iako je došao na turnir sa velikim optimizmom, uživao u svakom treningu, pauza od skoro tri meseca učinila je svoje.

Ono staro nepisano tenisko pravilo da nikako ne sme da se pravi velika pauza između turnira, najbolje se moglo videti kod Novaka. 

Igranja jakih mečeva donosi svakom teniseru rutinu, samopouzdanje, čime Đoković sigurno ne može da se pohvali u Ujedinjenim Arpaskim Emiratima.

Kiks Đokovića u Dubaiju, ne bi bila tolika senazacija, jer nije ni prvi, ali ni poslednji turnir na kojem je izgubio, ali prvog reketa sveta opet čeka velika neizvesnost gde će moći da nastupa.

Kako sada stvari stoje, Nole će ponovo na dužu pauzu, jer gotovo je izvesno da će preskočiti američku turneju, a veliko je pitanje da li će moći da nastupa na turnirima na šljaci koji počinju u aprilu u Monte Karlu.

Nema dileme da će sve to mnogo uticati na Đokovića, koji prolazi kroz najgori periodu u svojoj karijeri i postavlje se pitanje kako će se razvijati situacija što se tiče nastavka sezone. 

Ispred Novaka je dosta turbulentan period, koji će na najbolji mogući način iskoristiti njegovi veliki protivnici, pre svega Danil Medvedev koji će sigurno izbiti na prvo mesto na ATP i tako prestići srpskog tenisera posle 279 nedelja na čelu liste.

I na kraju, nadamo se da će Novak naći mentalnu snagu kako bi znao da izađe iz cele ove situacije kao pobednik.

Celu njegovu karijeru krasi velika energija i uvek je do sada znao da pronađe najbolje rešenje, verujemo da će tako biti i ovaj put.

Zbog toga Nole glavu gore, bezbroj puta si iz raznih teških trenutaka izlazio kao pobednik, nadamo se da će tako biti i ovaj put.

BONUS VIDEO:

 


  

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike