Novak se pomirio sa gubitkom: Medvedev će postati broj 1, prvi ću mu čestitati!

20.02.2022

17:27

0

Rasplet na ATP listi se očekuje do kraja meseca

Novak se pomirio sa gubitkom: Medvedev će postati broj 1, prvi ću mu čestitati!
profimedia-0653925687 - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, trenutno u Dubaiju čeka na početak, za njega prvog turnira u sezoni.

Zbog čitave sage koja se dogodila u Australiji, kada Novak nije bio u prilici da brani titulu, borba za prvo mesto na ATP listi se zahuktava.

Naime, u zavisnosti od učinjenog u Dubaiju, odnosno drugoplasiranog Danila Medvedeva u Akapulku, postoji mogućnost da se razlika između njih na ATP listi potpuno istopi, odnosno da Đoković ostane bez prve pozicije.

- Moram da poštujem pravila. Koji god turnir da mogu da igram, pokušaću da dođem do te zemlje i da igram. Sada zaista ne mogu da biram. Gde god da imam priliku da igram, koristiću je, jer ovo je ono što volim da radim - rekao je Novak i dodao:

- Znao sam da dolazim u Dubai, tako da sam imao cilj, nešto za šta da radim. Sada kad sam ovde, mogu da kažem da sam dobro pripremljen, koliko je moguće, i uzbuđen sam što sam opet na turu. To je sve što osećam u ovom trenutku.

Još jednom je Đoković progovorio o emocijama, koje je imao po povratku iz Australije.

 

 

- Bilo mi je potrebno malo vremena da se osvrnem na sve to, i mentalno da se odmorim. Kada sam se osvežio, radovao sam se tome da opet igram tenis i takmičim se.

Ukoliko, trenutno drugi reket sveta, Danil Medvedev osvoji titulu u Akapulku, postaće novi broj jedan 28. februara.

- Medvedev zaslužuje da bude broj jedan i to će se desiti pre ili kasnije. Ako se dogodi ove nedelje, biću prvi koji će mu čestitati - istakao je Novak.

Rival Novaku na startu turnira u Dubaiju je Lorenco Muzeti, a taj duel je na programu u ponedeljak oko 17.30 po srednjoevropskom vremenu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike