"Novak se jasno distancirao od antivaksera": Oglasio se novinar koji je intervjuisao Đokovića!

15.02.2022

09:45

0

U razgovoru za BBC prvi reket sveta je sumirao dešavanja iz Melburna

"Novak se jasno distancirao od antivaksera": Oglasio se novinar koji je intervjuisao Đokovića!
profimedia-0630748830 - Copyright Profimedia

Nakon što je u Australiji doživeo da ga deportuju zbog izostanka medicinskog izuzeća, najbolji teniser sveta, Novak Đoković se dugo nije oglašavao.

A onda je osvanuo veliki intervju za BBC, u kome je Novak sumirao dešavanja oko Australijan opena.

Najpre je naveo da nije antivakser, kao i da nema ništa protiv vakcine, a zatim je pojasnio i pravi razlog deportacije iz Australije.

Sa Đokovićem je razgovor vodio novinar Amol Radžan, koji je u jednom momentu ostao iznenađen odgovorom koji je srpski teniser dao.

 

 

 

 

- Bio je odlučan da se ne oglašava u Australiji i tokom turnira, delom zato što je želeo da ispoštuje ljude koji učestvuju na turniru, a oseća se pogrešno predstavljenim i neshvaćenim. Intervjuom je svoj položaj želeo da distancira od globalnog pokreta antivaksera, naveo sam ga da priča o tome zbog njegove pozicije u svemu. On oseća da kao jedan vrhunski sportista mora i te kako da pazi šta "ulazi" u njegovo telo, a drugo je stvar njegovih principa, kazao je da je slobodarskog uma, da odluka zavisi isključivo od njega i da brani pravo izbora, da je to svačija individualna odluka. Mislim da je sve ovo uradio da bi se konačno čuo njegov glas, ali i da bi se odvojio od globalnog antivaks pokreta, te da još jednom poruči Australiji da nije želeo da krši pravila - rekao je Amol Radžan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike