Rafa može da osvoji 25 grend slemova, ali neće biti tužan ni ako je Novak uspešniji: Moja smatra da nije dobro biti opsednut

14.02.2022

15:16

0

Treneru Španca nisu bitne titule

Rafa može da osvoji 25 grend slemova, ali neće biti tužan ni ako je Novak uspešniji: Moja smatra da nije dobro biti opsednut
Novak i Nadal - Copyright Profimedia

Rafael Nadal trenutno drži rekord po broju osvojenih titula sa grend slemova, ima čak 21, dok su po jednu manje osvojili Rodžer Federer i Novak Đoković.

Trener Španca, Karlos Moja veruje da će njegov igrač stići do 24 ili 25 u karijeri.

- Ne mogu da se ne divim onome što je Rafa uradio. Njegov trijumf u Melburnu je impresivan, način na koji je savladao prepreke, kako je promenio taktiku u finalu protiv Medvedeva. S obzirom na situaciju u kojoj je bio pre turnira, da je imao toliko problema sa stopalom, ostvario je spektakularan rezultat - rekao je Moja, pa nastavio:

- Na prste jedne ruke možemo izbrojati sportiste koji su u istoriji uradili nešto slično kao Rafa. To su Majkl Džordan, Tajger Vuds, čak u tenisu imamo Novaka Đokovića. Impresionira taj njihov takmičarski gen, sposobnost da sve preokrenu u svoju situaciju. Da smo pisali scenario za turnir pre njegovog početka, realnost bi sigurno bila bolja.

Međutim, Moja smatra da i ukoliko Nadal ne ostane prvi na večnoj listi po broju titula sa najprestižnijih turnira, neće biti tužan.

- Kada razmislimo, to je impresivan učinak. Mi u Australiji nikada nismo pričali o 21. tituli. Znali smo da postoji mogućnost da je osvoji, ali razgovor o tome bi doneo samo dodatni pritisak. Ne želim da podstičem debatu o tome ko će imati najviše titula, ostavljamo je navijačima i novinarima. Rafa je zadovoljan onim što ima. Biće srećan i ako završi sa 21 trofejem, a Đoković sa 25. Nije dobro biti opsednut. Nadal jeste motivisan, neće odustati od borbe za 22. titulu, ako mu se ukaže prilika. Ali što se debate tiče, sve dok su oni aktivni, nema mnogo smisla. Ja naravno verujem da Rafa može da osvoji 24 ili 25 slemova - zaključio je Moja.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike