Isplivalo priznanje, ovako su Australijanci prevarili Đokovića! Vizu mu je izdao čovek, a ne kompjuter

14.02.2022

10:02

0

Potpuno je jasno da su krivi, ali se svi prave ludi

Isplivalo priznanje, ovako su Australijanci prevarili Đokovića! Vizu mu je izdao čovek, a ne kompjuter
profimedia-0651368781 - Copyright Profimedia

Prošlo je tačno mesec dana od najvećeg teniskog skandala i deportacije Novaka Đokovića iz Australije, ali se strasti uopšte ne smiruju, štaviše.

Đoković je dobio medicinsko izuzeće od dve različite nezavisne komisije, ali je na aerodromu zadržan, pritvoren, pa mu je oduzeta viza, dobio je žalbu na sudu, onda mu je zloglasni ministar Aleks Hok lično oduzeo vizu, a to je podržao najviši sud.

Australijski parlament raspravljao je o brojnim temama vezanim za koronu i naravno da se potegao Đoković, za koga je zaključeno da mu je vizu "izdao čovek, a ne kompjuter". Svedočio je i ministar za unutrašnja pitanja Majkl Peculo.

O čemu se konkretno radi?

Đokovićeva dokumentacija o vakcini, odnosno medicinskom izuzeću, nije prošla kroz digitalni sistem Australije. Da jeste, njemu bi pre ukrcavanja u avion rečeno da ne putuje u Melburn, čime bi se izbegla sva poniženja i kompletan haos koji je 10 dana potresao Australiju i svet.

- Da možemo da se vratimo kroz vreme, drugačije bismo sve uradili. Potpuno funkcionalan sistem sa svim parametrima bi pokazao da Đoković nema dozvolu da uđe u zemlju – rekao je Peculo tokom svedočenja.

Time je priznao da je vlada Australije napravila grešku.

Sada je, dakle, i zvanično tačno ono što smo svi znali – Novak je trpeo poniženja i ispaštao zbog unutrašnjih političkih igara i loše organizacije vlade Australije…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike