Švajcarci ogoleli gramzive Federera i Nadala i stali na stranu Đokovića

11.11.2020

08:19 >> 09:08

0

Autor: D. B.

Blik otkrio zbog čega je Novak osnovao novo udruženje igrača

Švajcarci ogoleli gramzive Federera i Nadala i stali na stranu Đokovića
Copyright Profimedia

Verovali ili ne – tek Novak Đoković je konačno predstavljen kao dobar momak! I to tvrdi jedna medijska kuća iz Švajcarske.

U tekstu koji je objavio „Blik“ tvrdi se da je sukob na relaciji Đoković – ATP nastao zbog novca. I to zbog toga što se ATP vodio politikom „uzmi od siromašnih, daj bogatima“.

Pročitajte još: U kakavim će uslovima igrati Đoković u Londonu

U prilog ovoj tvrdi „Blik“ se poziva na dokument koji je objavio Portugalac Gastao Elijas, a u kome se vidi da je zataženo da se smanje nagrade u kvalifikacijama i prvim rundama takmičenja da bi se one povećale u završnim fazama turnira. „Blik“ je na osnovu toga došao do zaključka da novo rukovodstvo Udruženja igrača na čelu sa Kevinom Andersonom, a čiji su članovi i Rafael Nadal i Edni Mari, a koje dobija i veliku podršku Rodžera Federera, želi sebi da poveća primanja na uštrb onih tenisera kojima je novac potrebniji.

„Blik“ objašnjava i da se ovakvoj raspodeli Đoković protivio i da je u više navrata insistirao da nagrade za slabije ranigirane tenisere ne smeju da se smanje. Navodno, upravo zbog ove odluke Đoković je zajedno sa Vasek Pospišil osnovali novo udruženje igrača.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blick

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike