Znam da me se Novak plaši! Vavrinka nije igrao godinu dana, ali "pecka" Đokovića

05.02.2022

07:40

0

Švajcarac ima bvelikih problema sa povredama, pa se i dalje ne zna kada će na teren

Znam da me se Novak plaši! Vavrinka nije igrao godinu dana, ali "pecka" Đokovića
profimedia-0457112721 - Copyright Profimedia

Švajcarski teniser Stan Vavrinka jedan je od omiljeninih rivala na turu, ali već duži period ne uspeva da se vrati tenisu.

Od poslednjeg meča je prošlo gotovo godinu dana, ali je njegovo samopouzdanje ostalo na visokom nivou, s obzirom na to da i dalje veruje da se Novak Đoković plaši njega.

Novak i Sten su igrali jedan protiv drugog čak 25 puta, a skor je 19-6 u korist srpskog igrača. Od tih duela, posebno se pamti finale Rolan Garosa.

- Novak je uvek bio jedan od velike trojke, ali sam najviše voleo da igram protiv njega. Njegov stil igre mi odgovora, iako me je pobedio nebrojano puta. Zna da me se plaši, najviše kada se igraju Grend slem turniri i osećam to kada izađem na teren. Trudi se da igra na najvećem mogućem nivou kada igra protiv mene - kazao je Vavrinka.

Švajcarac takođe pamti i susret iz 2013. godine, kada je Đoković trijumfovao nakon pet setova.

- To je bio jedan od najvećih mojih duela, ključna tačka moje karijere. Bio sam devastiran nakon tog okršaja, ali mi je pomogao na mentalnom planu u nastavku karijere. Nešto se desilo tog dana, nešto što je promenilo moj nivo igre. Video sam da mogu da pobedim najbolje na svetu. Završili smo u dva sata nakon ponoći, atmosfera je bila neverovatna. Uprkos tome što sam poražen, to mi je jedan od najbitnijih mečeva u životu - naveo je Vavrinka.

Bilo kako bilo, svi se nadamo povratku Vavrinke što pre, pa da ponovo zajedno igraju na nekom grend slemu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike