Jak napad na Novaka dolazi iz Nemačke: "Đoković se bavi konjskim obmanama"

23.01.2022

12:26

1

Autor: 24sedam

Nemački "Štern" bez prave informacije obrušio se na srpskog tenisera zbog ulaganja u dansku kompaniju

Jak napad na Novaka dolazi iz Nemačke: "Đoković se bavi konjskim obmanama"
novak đoković foto sivački (2) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

"Novak Đoković farba sive konje u crno pre njihove prodaje" ili drugim rečima zasenjuje istinu novom pričom o ulaganju u biotehnološku kompaniju iz Danske koja će se baviti pronalaženjem odgovora na sve izazove koronavirusa. 

Nemački "Štern" u tekstu pod naslovom "Novak Đoković i njegova biotehnološka investicija ili bajka za istraživanje korone", nemilosrdno se koristi poluinformaciju o kupovini danske firme da bi se silinom napisane reči obrušio na najboljeg tenisera sveta, nazivajući ga "anti-vakserom", "pristalicom opskurnih i pseudonaučnih ideja", nosiocem besmislica i medicinskog sujeverja ... Linč ne prestaje! Nemci su dali svoj mali doprinos.

- Internetom trenutno kruži bizarna poruka: Novak Đoković, teniser i protivnik vakcinacije koji je proteran iz Australije, investirao je novac u "dansku biotehnološku kompaniju“. Nevakcinisana osoba, verovatno iz uverenja, stoga radi kvazi "tačna“ istraživanja korone - piše Štern i nastavlja:

24sedam/Goran Sivački
 

- U čudnoj mešavini komentara i izveštaja mase portala, koji traže klikove, ubrzo se konstruisao očigledan paradoks: S jedne strane, čini se, Đoković je protivnik vakcinacije. S druge strane, on ulaže bogatstvo u navodna "biotehnološka" istraživanja. Ovo je besmislica. Jer, ako bilo šta savršeno odgovara za dokazivanje opskurnih, pseudonaučnih ideja kojima je Đoković blizak, to bi bila upravo ta posvećenost lažnom istraživanju.

Štern piše da je mesto vodećeg naučnika u ovoj danskoj kompaniji zauzela penzionisana profesorka informatike i elektrotehnike Irena Ćosić, koja živi u Australiji. Ona je prema njihovim navodima dugo posvećena poznatom obliku pseudomedicine, sličnoj "Humbug doktrini biorezonance".

- Njihov "model rezonantnog prepoznavanja” veoma je sličan "Humbug teoriji biorezonance", u kojoj bi zamagljeni oblak polja, vibracija i frekvencija trebalo da, između ostalog, izbriše alergije, a inače nekako leči ili bar dijagnostikuje sve i svašta.

Ovaj način lečenja nema nikakvo naučno uporište, niti ga zvanična medicina priznaje, pa je stoga i zabranjen u mnogim zemljama, dok u Nemačkoj nije na listi zdravstvenog osiguranja.

AP Photo/Mark Baker
 

- U ovom slučaju se može otvoreno priznati – ovo je prilično jednako farbanju sivih konja u crno za tržište konja. Ovo poslednje se zove klasično: konjska obmana. Ako bilo šta savršeno odgovara za dokazivanje opskurnih, pseudonaučnih ideja kojima je Đoković blizak, to bi bila upravo ta posvećenost lažnom istraživanju. Irena Ćosić i društvo sada se spremaju da bolesnicima ne izbrišu zle fantazije o vibracijama, već viruse i bakterije. Najavili su svoju nameru da koriste "optičke nanočestice koje vibriraju na poznatim elektromagnetnim frekvencijama“ za lečenje "retrovirusa uključujući Covid-19“. I nešto sa kvantima.

Nemci navode da je već pretpostavka od koje kreće tzv lečenje biorezonancom pogrešna, jer "virološka potpuna besmislica da se Sars-CoV-2 smatra retrovirusom".

- Sve se neprimetno uklapa u divlju mešavinu medicinskih sujeverja koja pronalaze mnoge prijatelje na sceni protiv vakcinacije - zaključuje Štern.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike