Monfisu je jedna stvar jasna: Znam, Kecmanović igra da osveti Novaka!

21.01.2022

10:03

0

Autor: 24sedam

Francuz naredni rival na AO mladom srpskom teniseru

Monfisu je jedna stvar jasna: Znam, Kecmanović igra da osveti Novaka!
kecmanovic - Copyright Profimedia

Umesto borbe da prekine niz od Novakovih 17 pobeda, pred Gaelom Monfisom u osmini finala AO u Melburnu je cilj da povede sa 2:0 protiv Miomira Kecmanovića.

Mladi 22-godišnji srpski teniser izgubio je od Francuza prošle godine na mastersu u Parizu sa 2:1 (4:6, 7:5, 6:3), ali sada su se okolnosti bitno izmenile u njegovu korist, jer rad sa Argentincem Davidom Nalbandijanom počinje da pokazuje rezultate.

Monfis je svestan još jedne činjenice - Srbin će igrati da osveti Srbina, posle svega što je u Australiji doživeo Novak Đoković...

- Bez sumnje sam u to da će igrati za Novaka. To se i njega tiče - rekao je Monfis nakon što je pobedio meču 3. kola Kristijana Garina iz Čilea.

Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard
Miomir Kecmanović

Novak je svetski broj 1 i nikada ga nisam pobedio. Izgubio sam od njega, Federera i Nadala. Ali, ko god da je protivnik u osmini finala, on je došao dotle iz dobrih razloga. Biče to odličan meč. Drugačiji nego što je moglo, ali to drugačije ne znači da će biti lakše.

Monfis kaže da Kecmanović kao momak od 22 godine nema mnogo toga da izgubi.

- Igrali smo u Bersiju i bilo je tada dobro za mene. Na treninzima me je uvek dobijao. Stvarno sam morao da se borim. Neće biti lako, igra sa osnovne linije, ne postavlja mnogo pitanja. Dobar je u udarcima, čak mislim da mu je bolji bekhend. Dobro napada, nema šta da izgubi. On je momak koji dobro igra i za mene će to biti veliki meč - rekao je 35-godišnji Francuz. 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike