Pato doživeo medijski linč u Brazilu zbog objave o Novaku Đokoviću

19.01.2022

11:17

0

Autor: 24sedam

Pato doživeo medijski linč u Brazilu zbog objave o Novaku Đokoviću
pato - Copyright Profimedia

N ije tajna da je čuveni brazilski fudbaler Alešandro Pato veliki navijač Novaka Đokovića. Redovno "lajkuje" njegove objave na Instagramu, neretko ih komentariše, čestita na pobedama...

Ipak, zbog poslednje podrške Đokoviću, bivši fudbaler Milana i Čelsija prošao je kroz "toplog zeca" u medijskom prostoru Brazila. On je u svojoj objavi povodom proterivanja iz Australije napisao za Đokovića "heroj, jer nije želeo da prođe kroz eksperimentalno ubadanje", misleći naravno na vakcinu protiv covid-19.

- Nije bio zaplašen niti se poklonio globalnom gospodaru. On je slobodan čovek i heroj koga treba slediti u pokretu otpora protiv autoritarizma - napisao je Pato.

24sedam/Goran Sivački
 

Kako se zbog njegovog stava o Đokoviću diglo i kuso i repato, Pato je morao da obriše svoju objavu i da napiše drugu uz novo objašnjenje šta je zapravo mislio:

- Hej, ljudi! Želim da razjasnim važnost vakcinacije svih ljudskih bića!! Uzeo sam svoje doze tačno u trenutku kada sam dobio dozvolu da to uradim! I mislim da je važno da svi imaju tu svest da štite sebe i štite one koji su pored njih. U postu sam želeo da cenim Đokovićeva humanitarna dostignuća, ali i sva njegova sportska dostignuća!! Kada sam primetio komentare koji se ne poklapaju sa mojim načinom razmišljanja, onda sam ga obrisao - napisao je Pato.

Pato, inače, nije naročito popularan u jednom delu brazilske javnosti, budući da je zet prebogatog vlasnika medijske grupe SBT Silvija Santosa, koji podržava vladavinu predsednika Žaira Bolsonara.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike