Još jedan nizak udarac Novaku! Australijancima je laknulo, kada su isterali Đokovića

16.01.2022

12:19

3

Autor: 24sedam

Srbin je imao priliku da osvoji deseti grend slem u Melburnu, a 21. uopšte

Još jedan nizak udarac Novaku! Australijancima je laknulo, kada su isterali Đokovića
20210424npDjokovicN22 - Copyright MN Press

Barbara Šet kao i Mats Vilander komentarisala je deportaciju Novaka Đokovića iz Australije u svojstvu stručnog konsultanta Jurosporta.

- Svi su pričali o Novaku Đokoviću u proteklim nedeljama, a ja sam putovala... Bila sam u Sidneju, u Adelaidu... Videla sam da i ljudi koji nisu ljubitelji tenisa, prate ovaj slučaj. Sada je došao kraj i došlo je do olakšanja za Australijance - kazala je nekadašnja osma teniserka sveta i nastavila u istom stilu...

 

 

- Moram da kažem, da je većina njih želela da Novak Đoković napusti zemlju. Donošenje odluke je potrajalo, ali sada svi mogu da odahnu. Misle da je doneta prava odluka.

Ipak, Šet je dodala da to i nije najbolje za Australijan open, odnosno što u Melburnu neće biti najboljeg srpskog i svetskog tenisera. Ujedno, i prošlogodišnjeg šampiona.

- Nije dobro za turnir jer je ostao bez broja jedan, koji je Australijan open osvajao devet puta i koji je želeo 21. grend slem trofej ukupno. Teško je to za turnir. Sada će "laki luzer" zauzeti njegovo mesto. Veliki je to gubitak za turnir, ali je tu toliko velikih igrača, da bi navijači trebalo da se fokusiraju na njih. Sigurna sam da će se Novak vratiti, ali ga sada u Australiji neće biti.

Pričala je i 45-godišnja Austrijanka (tri WTA titule u karijeri) i o drugim igračima.

- Stekla sam utisak da još igrača misli da nije u redu da Đoković uđe u zemlju ako nije vakcinisan. Mislim da je svaki igrač morao da donese odluku mnogo ranije. Sada neko iz glavnog žreba ima šansu za titulu, tako da ćemo da dobijemo novog šampiona - zaključila je Šet.

Ovogodišnji Australijan open počeće sutra i završiti se krajem meseca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike