Đoković je svetska tema broj 1! Šta pišu mediji širom planete, a šta iz regiona

10.01.2022

07:21

0

Autor: 24sedam

Suđenje u Melburnu je trajalo nekoliko sati

Đoković je svetska tema broj 1! Šta pišu mediji širom planete, a šta iz regiona
20210720npDjokovicN33 - Copyright MN Press

Novak Đoković i njegovi problemi u Australiji bili su ovih dana sportska tema broj jedan. Na kraju posle više dana u hotelskoj sobi sa ograničenim kretanjem, i posle suđenja najboljem srpskom i svetskom teniseru je vraćena viza. Samim tim, dozvoljeno mu je da se takmiči na Australijan openu koji će da počne tačno za sedam dana.

Kao što je rečeno, svi srpski, ali i regionalni i svetski mediji pratili su ovaj slučaj.

Tako na primer, Bi Bi Si pod naslovom "najnovija vest" navodi da je Đoković oslobođen, odnosno da je doneta odluka da nije postojao razlog da mu granične vlasti odbiju vizu.

Francuski L'Ekip je naveo kako je "Đoković oslobođen, ali da ništa nije gotovo". I vodeći španski mediji, kao što su Marka i As prenose kratko da je Đoković slobodan.

U tekstu italijanske La Gazete delo Sport navedeno je da je "Đoković dobio svoju bitku i može da nastupi na Australijan openu".

I mediji u Australiji prenose najvažniju vest dana, a suština je da je odluka o Đokovićevoj vizi poništena, ali da je stvar sada u rukama Ministarstva.

Kada je reč o regionalnim medijima, RTV Slovenija prenosi da je "Novak Đoković dobio pravnu borbu protiv australijske države". Portal Index prenosi da je sudija dao vizu Đokoviću, ali uz ogradu. Kako se navodi, "nije gotovo i da vlada ponovo odlučuje o suspenziji".

Crnogorske Vijesti su na sličnom "terenu", sa tekstom da je sudija naredio da se Đoković pusti, ali uz sličnu ogradu. Da ništa nije gotovoa, jer ministar za imigracije može da poništi vizu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike