Noletu odbijena viza, ne može da uđe u Australiju! Preti mu deportacija, ali se probudila nada... (FOTO)

05.01.2022

20:32

0

Jako ružne scene iz Melburna, najbolji na svetu ovo nije zaslužio

Noletu odbijena viza, ne može da uđe u Australiju! Preti mu deportacija, ali se probudila nada... (FOTO)
nolež - Copyright Printscreen/Instagram/djokernole

Završena je agonija najboljeg tenisera sveta svih vremena. Veliki skandal ostaće upisan u istoriji tenisa, velika crna mrlja je u sredu pala na "beli sport" - prvi reket planete Novak Đoković neće braniti titulu na Australijan openu, pošto mu je danas, posle višesatne agonije i torture, zabranjen ulazak u Australiju.

Pratite razvoj događaja uz 24sedam.

Blog uživo:

BUDI SE NADA!

23.30 Pojavila se minimalna nada da srpski as barem na još nekoliko sati ostane u Australiji. Naime, Đokovićevi advokati su podneli žalbu na odluku australijskih vlasti sudu u Viktoriji, zbog čega bi Nole mogao privremeno da bude smešten u neki od vladinih smeštaja ili u karantinski hotel na aerodromu, dok Sud ne donese odluku na žalbu.

22.19 NOLE SE VRAĆA U BEOGRAD!

Završena je Novakova agonija u Melburnu. Nažalost, vlasti Australije mu nisu dozvolile ulazak u zemlju i on će se vratiti u Beograd!

 

 

21.26 Vesti nisu dobre. Glavni urednik sportske rubrike britanskog "Telegrafa", iznosi poslednje informacije koje je dobio, a one nisu nimalo ohrabrujuće.

- Sve je veća šansa da će Đokovića narednim letom vratiti kući. Umešale su se i ambasade Srbije i Australije. Njega i dalje ispred aerodroma čeka automobil koji su poslali sa Australijan opena - napisao je na "Tviteru" Oliver Braun.

NOVAK IDE U EKSTRADICIONI PRITVOR?

20.35 Prema najnovijim saznanjima "Telegrafa" iz Australije, završeno je ispitivanje Novaka od strane granične policije. On se trenutno nalazi sam u pritvoru za ekstradiciju gde čeka konačnu odluku o njegovom slučaju.

19.14 Ambasador Australije u Srbiji Danijel Emeri pozvan je da dođe u ministarstvo spoljnih poslova na razgovor.

Srbija zahteva hitno puštanje Novaka Đokovića. Naš ambasador u Australiji je stupio u kontakt tamošnjim vlastima i zahtevao hitno puštanje. Preduzeo je sve mere da se Novak Đokovića pruzi konzularna zastita, saznaje Informer.

19.00 - Povodom cele situacije oko Novaka, njegov trener Goran Ivanišević je postavio sliku na kojoj članovi Novakovog tima sede u nekoj sobi i čekaju konačan odgovor australijiske vlade. Na toj slici da se može videti da su prilično opušteni, ali da su i umorni. Pre svega to se vidi na licu Ulisesa Badije.

 

 

18.55 - Luka Anđušić, brat srpskog košarkaša Danila na specifičan način stao uz Novaka, napominjući da će im on sve to vratiti na terenu.

- Nole meditira, skuplja sve u sebi i ceka da iskali sve kad ga puste da igra.

 

 

18:51 - Srpski košarkaši, Vladimir Štimac takođe je podržao Novaka Đokovića uz nadu da će on biti pušten na teritoriju Australije.

 

 

18.40 Fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek dao je podršku najboljem teniseru na svetu i ostavio kratku poruku.

 - On je jedan jedini, zauvek najbolji. Ne možete ga zaustaviti - napisao je Degenek.

18.25 - Podršku Novaku Đokoviću dao je i jedan od najbližih saradnika Donalda Trampa i bivši specijalni izaslanik ove zemlje za pregovore između Beograda i Prištine, Ričard Grenel.

- Navijam da ovaj ratnik pobedi! - stoji u Grenelovoj poruci.

 

 

18.18 - Prema pisanju raznih medija Novak u pritvoru ne sme da koristi ni mobilni, tako da se situacija oko njega sve više komplikuje. 

17.52 - Povodom situacije oko Novaka Đokovića i njegovog zadržavanja na aerodromu, oglasio se i premijer Australije Skot Morison.

- Svako ko bude dolazio u našu zemlju mora da poštuje naše zakone i procedure. Tako je i sa Novakom Đokovićem, ako nije vakcinisan, mora da nam prosledi dokaze o izuzeću vakcinacije. Sada se očekuju njegovi dokazi i zbog čega je dobio medicinsko izuzeće. Ako to ne bude validno, onda će morati sledećim avionom da ga vratimo kući - poručio je Morison

17.21 - Američki teniser Tenis Sandgren pružio je podršku prvom reketu sveta Novaku Đokoviću, kome još nije dozvoljeno da uđe u Australiju.

- Da svima bude jasno. Dve nezavisne medicinske komisije su mu dozvolile izuzeće. Političari ga sada stopiraju. Australija ne zaslužuju grend slem - napisao je Amerikanac.

 

 

17.09 - EKSKLUZIVNO! Srđan Đoković je u izjavi za 24sedam otkrio da je Novak već četiri sata u pritvoru!

- Ljudi, moj sin je u pritvoru već četiri sata. Nije zaslužio da se tako ophode prema njemu - rekao je  Srđan Đoković.

Opširnije pročitajte OVDE.

16.46 - Dok Novak pokušava da reši problem oko ulaska u Australiju na aerodromu u Melburnu, jedan srpski navijač sa našom zastavom čeka da se prvi reket sveta pojavi kako bi mu poželo dobrodošlicu pred početak Australijan open.

 

 

16.30 - Zbog cele situacije u kojoj se našao Novak Đoković, počela je sprdnja na račun prvog reketa sveta. Na društevnim mrežema se pojavila slika našeg igrača, sa potpisom "Terminal", aludirajući da ga trenutno šetaju sa jednog na drugo mesto.

 

 

 

16.20 - Legendarni teniser Bred Gilbert stao je na stranu Novaka Đokovića.

- Đoković nije jedini koji je dobio izuzeće, čuo sam da ih je još troje ili četvoro. Ako Novaku ne dozvole da igra, onda ne bi trebalo ni ostalima kojima je odobreno izuzeće - napisao je Gilbert. 

 

 

16.08 - Drama Novaka Đokovića u Melburnu i dalje traje, a poslednje vesti govore da je najbolji teniser sveta bio na višesatnom ispitivanju!

Problem je, kako pišu Australijanci, pogrešan formular za aplikaciju za vizu, jer on nije bio u skladu sa njegovim medicinskim izuzećem. Zbog toga su granične vlasti tražile od lokalne vlade Viktorije da mu pomogne da uđe u zemlju. Zadužena za to je Džala Pulford, koja je javno rekla neće podržati Novaka, ali i da se nada da će pobediti Rafael Nadal.

16:02 - To se sve dešavalo oko 23 sata po lokalnom vremenu. Pojedini mediji pišu da Đoković prvobitno nije smeo da izađe iz aviona, ali svi govore da ga je granična policija ispitivala sve do 1.15 po lokalnom vremenu.

Prema poslednjim vestima, on još nije napustio aerodrom.

15.05 - Ako je u pitanju birokratska greška, ovo je svakako preterana reakcija. Da li je zaista moguće da neko misli da je najbolji sportista sveta lažirao medicinsko izuzeće? Naravno da ne, i čemu onda zadržavanje u avionu, ispitivanje u sobi?

Da ne pominjemo čak i da Đoković posle dugačkog leta nema priliku da se odmori, već mora da provodi vreme na aerodromu zbog birokratije.

13.00 - Dobro obavešteni australijski mediji navode da je Đoković imao vizu koja ne omogućava medicinsko izuzeće, zbog čega je savezna vlada tražila od lokalne vlasti da mu sponzorišu vizu. Lokalna vlast je to odbila.

Pošto je sada već dva ujutru u Melburnu, pitanje je kada će se ovo rešiti i da li će se čekati jutro.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike