Đere spreman za Australijan open: Sledi četvrtfinale turnira u Adelajdu

05.01.2022

07:42

0

U narednom kolu, odnosno četvrtfinalu, rival Đereu će biti Marin Čilić

Đere spreman za Australijan open: Sledi četvrtfinale turnira u Adelajdu
Copyright MN Press

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u četvrtfinale turnira u Adelajdu. On je bio bolji od Francuza Korentina Mutea, koji je nakon 1:1 u setovima,diskvalifikovan.

Francuz je bio bolji u prvom setu. Đere je parirao sve do devetog gema, kada je usledio brejk Mute, a zatim je i potvrđen na svom servisu, za vođstvo u setovima sa 6:4.

U drugom je pak bilo dinamičnije. Đere je izgubio brejk u petom gemu seta i tako pustio Francuza da stekne prednost, ali je nešto kasnije usledio i odgovor. Najpre je iznednačio na 4:4, da bi potom napravio brejk i slavio sa 7:5.

Francuza je razbesnelo kretanje srpskog igrača po terenu, koji je prema rečima francuskog novinara Žulijena Kergonua dobacio sudiji "Je*i se", što je navodno izazvalo diskvalifikaciju.

- To je izazvalo diskvalifikaciju. Ovo nije prihvatljivo i previše je uobičajeno za Mutea. Nadam se da ću mu ovo poslužiti kao poka, jer je često na ivici granice. Diskvalifikacija je potpuno zaslužena pod ovim uslovima - naveo je Kergonu.

Navodi se i da je posle psovki Mute prvo napustio teren, a onda kada se vratio, sudija ga je zvanično diskvalifikovao.

Đere nastavlja takmičenje, a u četvrtfinalu će igrati protiv Marina Čilića, koji je prethodno savladao Tijaga Monteira 2:0.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike