Organizatori AO u Melburnu objasnili dozvolu za Noleta! Sve čisto, zahtev odobrile dve komisije lekara

04.01.2022

12:15

0

Autor: 24sedam

Australijska savetodavna grupa za imunizaciju (ATAGI) i Nezavisna komisija lekara pregledale zahtev Đokovića za medicinsko izuzeće

Organizatori AO u Melburnu objasnili dozvolu za Noleta! Sve čisto, zahtev odobrile dve komisije lekara
Novak i Jelena Đoković - Copyright Foto: Marko Metlas/MN Press

Teniski savez Australije (TA) kao odgovorna za organizaciju prvog grend slema, AO u Melburnu od 17. 30. januara, izašla je sa zvaničnim saopštenjem povodom odluke da se Novaku Đokoviću dozvoli učešće na turniru iako nije vakcinisan:

- Đoković je podneo zahtev za medicinsko izuzeće koje je odobreno nakon rigoroznog procesa revizije koji uključuje dva odvojena nezavisna tela medicinskih stručnjaka. Jedno od njih je bila Nezavisna komisija za pregled izuzeća koju je imenovalo Ministarstvo zdravlja Viktorije. Oni su procenjivali sve prijave kako bi se videlo da li ispunjavaju smernice Australijske tehničke savetodavne grupe za imunizaciju (ATAGI) - piše TA u saopštenju:

 

 

- U okviru nezavisnog procesa, prijave za medicinsko izuzeće prvo je razmatrala stručna komisija koju čine lekari iz oblasti imunologije, zaraznih bolesti i opšte prakse. Zahtevi koji su ispunjavali nacionalne smernice koje je postavila Australijska tehnička savetodavna grupa za imunizaciju (ATAGI) su zatim podvrgnute drugom pregledu koji je sprovela komisija medicinskih stručnjaka imenovana od Vlade i Nezavisne komisije za pregled izuzeća od medicinske zaštite. Prijave su pregledane i odobrene samo u skladu sa smernicama ATAGI. Proces je uključivao redigovanje ličnih podataka kako bi se osigurala privatnost za sve podnosioce zahteva. Proces nezavisnog pregleda u više koraka osmišljen je da osigura bezbednost svih na Australijan openu - zaključuje TA.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike