Tako to radi zagrebački Dinamo kad prodaje igrača: Francuzi izbrojali milione za Lovru Majera

20.08.2021

10:17

0

Klub iz Maksimira uspešno završio pregovore sa Renom

Tako to radi zagrebački Dinamo kad prodaje igrača: Francuzi izbrojali milione za Lovru Majera
Copyright Lovro Majer/Profimedia

Izgubili su od Šerifa u Tiraspolju, sada gube i svog najboljeg igrača. Dinamo će podvig u revanšu protiv Moldavaca juriti bez Lovre Majera.

Vezni igrač “modrih” i reprezentacije Hrvatske nastaviće karijeru u Renu,  a Dinamo će na račun obeštećenja dobiti 12.000.000 evra, uz dogovor da se zahvaljujući bonusima ovaj iznos uveća za još 3.000.000 evra.

Majer će postati deveti najskuplji igrač u istoriji zagrebačkog kluba, iza Marka Pjace, Luke Modrića, Danija Olma, Joška Gvardiola… On je odigrao 98 utakmica za Dinamo i postigao je 19 golova.

Interesantno je da Lovre za razliku od svojih slavnih prethodnika nije izašao iz omladinske škole na Maksimiru. On je u 12. godini napustio Dinamo i prešao u Dubravu, odakle se posle jedne sezone 2013. godine preselio u Trnje. Najduže se zadržao u Lokomotivi, od 2013. do 2018. godine, kada je Dinamo platio 2.500.000 evra za njegov transfer i novi povratak u klub.

Trener Dinama Damir Krznar rekao je da će na Majerovo mesto doći talentovani Luka Ivanušec, a na istoj poziciji mogli bi da se nađu i Amer Gojak i Marko Bulat.

Ovog leta Dinamo su već napustili Joško Gvardiol koji je prešao u Lajpcig, Petar Stojanović na pozajmicu u Empoli i Izet Hajrović kao slobodan igrač pojačao je Aris.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike