Tako se gradi šampionski karakter! Partizan posle tri produžetka srušio osvajača Evrokupa

11.09.2021

16:32 >> 16:48

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli u finalu turnira u Istanbulu

Tako se gradi šampionski karakter! Partizan posle tri produžetka srušio osvajača Evrokupa
Copyright Jam Madar foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana nisu mogli da požele bolju priliku da u pripremnom periodu rade na izgradnji šampionskog karaktera. U polufinalu turnira u Istanbulu, crno-beli su posle tri produžetka i velike drame savladali prošlosezonskog osvajača Evrokupa Monako – 120:114.

Sjajna meč odigrali su izabranici Željka Obradovića i Zvezdana Mitrovića. Po svemu viđenom, ovaj duel je samo zvanično imao prijateljski karakter, pošto su oba tima uložila poslednji atom snage kako bi ostvarili trijumf.

Bez kapitena Radeta Zagorca, koji je u civilu na kraju klupe konstantno pružao podršku saigračima, košarkaše Partizana predvodili su Alen Smailagić, Jan Madar, Kevin Panter i Zek Ledej.

Posle izjednačene prve deonice, crno-beli su u drugom kvartalu dodali gas, ubacili četiri trojke i na veliki odmor otišli sa 15 poena viška (51:36), koje su Francuzi jurili do same završice četvrtog kvartala, u kojoj ih Motum trojkom doveo nadomak trijumfa, koji im je, polovičnim učinkom s linije penala, “ukrao” Panter.

Zanimljivo, ovosezonski debitant u Evroligi imao je napad za pobedu na kraju četvrte četvrtine, kao i poslednje pokušaje u prvom i drugom produžetku, ali je Obradovićeva odluka u sva tri navrata bila da se ti napadi brane, što se na kraju ispostavilo kao pun pogodak.

Mogli su crno-beli i ranije da reše meč, ali su početničkim greškama u finišu drugog produžetka omogućili rivalu da se vrati iz minusa od četiri poena, da bi na startu trećeg dodatnog dela igre Anđušić vezao četiri poena i doneo Monaku 108:104. Tada je, kao i u finišu prvog produžetka pri vođstvu Francuza od tri poena, trojku ubacio Madar, da bi potom precizan van linije 6.75 bio i Panter za eksresan preokret i vođstvo crno-belih 110:108.

Kada je na nešto više od minut pre kraja Madar ubacio još jednu trojku (115:110), bilo je jasno da se crno-belima smeši velika pobeda, koju je u finišu, sa tri pogođena slobodna bacanja, overio Ledej.

Partizan će u nedelju u finalu igrati sa boljim iz meča u kojem se u subotu uveče sastaju Fenerbahče i Uniks.

PARTIZAN – MONAKO 120:114
(24:22, 27:14, 18:28, 15:20, 9:9, 9:9, 18:12)

PARTIZAN: Kuruks, Panter 21, Ledej 23, Avramović 9, Dangubić 3, Stepanović, Smailagić 32, Miletić 4, Mur 6, Glas, Trifunović 3, Madar 19

MONAKO: Grej 19, Li 14, Anđušić 17, Demais, Traore, Dialo 14, Utara 6, Hol 15, Vesterman 5, Motum 9, Moitejunas 7, Butsjele 8

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike