Svet tenisa je na ovu promenu čekao 16 godina

15.03.2021

07:55

0

Autor: D. B.

Đoković je počeo svoju 312. nedelju na čelu ATP liste, ali to ovog ponedeljka nije udarna vest

Svet tenisa je na ovu promenu čekao 16 godina
Copyright Profimedia

Prošli ponedeljak bio je istorijski dan, dan kada je Novak Đoković ušao u svoju 311. nedelju na čelu ATP liste srušivši rekord Rodžera Federera.

Ovog ponedeljka Nole je počeo svoju 312. nedelju na vrhu, ali ovaj dan nije istorijski u svetu tenisa zbog njega.

Posle 16 godina mesto broj 2 na ATP listi zauzima čovek čije prezime nije Đoković, Nadal, Mari ili Federer! Rus Danil Medvedev je prestigao Rafu Nadala na ovoj poziciji i sada sa ponosom može da kaže da je drugi teniser sveta.

Pre njega tako nešto je uspelo Australijancu Lejtonu Hjuitu koji je 18. jula 2005. godine bio na mestu broj dva. U tom momentu broj 1 na svetu bio je Rodžer Federer kome je bilo 23 godine, dok je na treće mesto pao tada devetnaestogodišnji Nadal. Ukoliko vratimo film na period od pre 16 godina saznaćemo da, kada je reč o igračima koji su tada činili Top 10, samo njih dvojica i dalje aktivno igraju. U penziji su odavno Endi Rodik, Marat Safin, Andre Agasi, Nikolaj Davidenko, Giljermo Kanjas, Tomas Johanson i David Nalbandijan.

Što se tiče današnje liste rokada Medvedeva i Nadala je jedina promena u top 10. Tim je i dalje četvrti, Cicipas peti, Federer šesti, Zverev na mestu broj sedam, Rubljov osam, Švarcman je deveti, a Beretini deseti na svetu. Španac Roberto Bautista Agut je napravio skok za dva mesta i sad je 11. teniser sveta, dok su pad zabeležili Kanađanin Denis Šapovalov i Francuz Gael Monfis. Pozicije i to za po jedno mesto upisali su Gofan, Karenjo-Busta, Dimitrov, Fonjini i Alijasim. Najveći pad dogodio se Milošu Raoniću, pa Kanađanin sada zauzima 19. mesto što je četiri stepenika lošije u odnosu na prethodnu nedelju.

Pročitajte još

Kada su u pitanju ostali najbolji srpski igrači Dušan Lajović je napravio skok za poziciju i sada je 26. na svetu, Filip Krajinović je pao za mesto i sada je 33. igrač na ATP listi. Veliki pad doživeo je i Miomir Kecmanović koji je pao za osam mesta, pa je sada 46. teniser na svetu. Od igrača iz Srbije među prvih 100 je i Laslo Đere. On je napravio pomak za tri mesta i sada je 54. na svetu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike