Stigao je Bakajoko: Momak rođen na Badnji dan zbog jednog čoveka ne može da skine osmeh sa lica (video)

22.12.2020

11:44 >> 12:11

0

Autor: D. B.

Gledao sam ga kao dete i čast mi je što ću imati priliku da učim od njega

Stigao je Bakajoko: Momak rođen na Badnji dan zbog jednog čoveka ne može da skine osmeh sa lica (video)
Copyright Promo/FK Crvena zvezda/Facebook

Aksel Bakajoko je prvo zimsko pojačanje fudbalskog kluba Crvena zvezda. Francuz, koji je fudbalski zanat “pekao” u slavnom Interu, potpisao je ugovor na tri i po godine, a zbog dolaska u Beograd ne može da skine osmeh sa lica.

Pročitajte još

– Dolazim u klub koji je bio evropski i svetski prvak. Zbog toga sam impresioniran. Radujem se saradnji sa Dejanom Stankovićem, koji je već sada pokazao da je odličan trener, baš kakav je bio i kao igrač. Sećam se da sam ga gledao kao dete i zaista mi je čast što ću imati priliku da učim od njega. Želim i da poručim navijačima da ću dati sve od sebe da ih obradujem i da ću se maksimalno boriti za Zvezdin grb – rekao je Bakajoko.

Aksel je rođen u Parizu 6. januara 1998. godine, dakle na Badnji dan za sve pravoslavne vernike koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru i ne samo to. Prve korake napravio je u klubu koji nosi ime Red Star. U Inter je stigao kada mu je bilo samo 16 godina. Igrao je za sve selekcije u mlađim kategorijama slavnog kluba iz Milana. Debi u seniorskom timu upisao je kao osamnaestogodišnjak u Ligi Evrope protiv praške Sparte.

Pročitajte još

Kao pozajmljeni igrač Intera, nosio je dres Sošoa i Sent Galena, a igrao je i za sve mlađe reprezentativne selekcije Francuske.

– Bakajoko je igrač koji dolazi iz Intera i najbolje se snalazi na poziciji krilnog napadača, ali može da igra i beka. Ima izuzetne atletske karakteristike, veoma je brz i tip je fudbalera kakav nam je potreban. Verujem da će u budućnosti doprineti našoj igri. Smatram da će ostvariti dobru komunikaciju sa trenerom Dejanom Stankovićem, s obzirom da su period života proveli u istom klubu i govore italijanski jezik. Takođe, imamo dosta ljudi u stručnom štabu koji su Italijani, tako da mislim da će Bakajoku prijati okruženje i da će pružiti maksimum. Slede pripreme, imaće vremena da se spremi dobro, prilagodi zahtevima trenera i upozna sa saigračima. Biće to značajan period da se naviknu jedni na druge – objasnio je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike