Stanojević najavljuje pojačanje: Imamo napadača, voleli bismo njegov potpis i pre juna

19.03.2021

14:48 >> 14:51

0

Trener Partizana pred meč sa Bačkom rekao da su u klubu izabrali najbolje rešenje za špic

Stanojević najavljuje pojačanje: Imamo napadača, voleli bismo njegov potpis i pre juna
Copyright MN Press

Trener Partizana Aleksandar Stanojević pred gostovanje protiv Bačke tvrdi da je njegova ekipa koncentrisana i spremna da seriju pred reprezentativnu pauzu završi još jednom dobrom partijom. Na seriju pobeda strateg crno-belih se i ne osvrće, ističe da bi ta statistika bila zanimljiva da je njegov tim lider šampionata.

– Dolazi nam jedno gostovanje na kome želimo da nastavimo u dobrom ritmu, poslednja utakmica pred pauazu. Igrači su već mislima na odmoru, ali mi smo spremni i na treningu moramo pokazati da smo koncentrisani. Ekipe koje igraju protiv Partizana uvek su motivisane, bez obzira na svoj plasman – rekao je Stanojević.

Žan Kristof Bajbek konačno se upisao u listu strelaca što bi moglo da donese više minuta na terenu protiv ekipe koja je od mnogih već prežaljena kao siguran putnik u niži rang takmičenja.

– Kod nas je stalno dokazivanje, jedan događaj može da pomeri stvari s mrtve tačke, ali nema nikakvih garancija za igrače. Pokazujemo se na trenizima. Sigurno znači taj pogodak i Bajbeku, i meni kao i ekipi, dobiće šansu, ali to ništa ne znači. I dalje sve zavisi od njega.

Stanojević je tokom nedelje kaznio četvoricu mladih fudbalera zbog nezalaganja na prijateljskoj utakmici protiv Prve iskre iz Bariča. Suspenziju su “zaradili” Nikola Terzić, Nikola Štulić, Nikola Čolić i Denis Stojković i oni će do drugačije odluke trenirati odvojeno od tima.

– To su tekuće stvari u sklopu onog što smo mi definisali. Ne radimo ništa iz nekakvih nebitnih razloga, to je jednostavno sistem vrednosti koji se mora poštovati. To svi znaju šta znači, ništa nije senzacionalno, te stvari se dešavaju kod nas u radu.

Crno-beli odlaze na drugu pauzu, zbog mečeva reprezrentacija, a ona će gotovo pola ekipe dovesti daleko od Teleoptika i zajedničkih treninga.

– Naravno, ritam se kvari, još ne znamo da li ih je 11 ili 12 pozvano, zavisi od Sume. Sa druge strane, zadovoljstvo je veliko što imamo toliki broj reprezentativaca. Imamo četiri reprezentativaca među stancima, imamo mlade reprezentativce, tako da na to gledamo kao pozitivnu pojavu.

Prvo je Saša Zdjelar potpisao ugovor, a danas je njegovim stopama krenuo i iskusni Bojan Ostojić. Ove vesti raduju Stanojevića.

– Naravno, zadovoljni smo zbog potpisa na ugovore Zdjelara i Ostojića. Pre dva meseca je to uradio Šćekić, tako da nam je drago što idemo zajedno u istom smeru.

Prvi naredni potez u cilju ojačavanja ekipe bio bi otkup Filipa Holendera od švajcarkog Lugana, a ne bi bilo iznenađenje da usledi i potpis novog napadača.

FK Partizan

– Da, želja nam je da otkupimo ugovor Holendera. To smo već jasno stavili do znanja. Što se tiče novog napadača, da, znamo koga hoćemo, to smo već definisali. Imaćemo ovih dana razgovore sa skautima oko igrača koji su nam interesantni. Da nam i oni to potvrde, a od ovog napadača očekujemo u junu da dođe do dogovora, čak i ranije ako bude mogućnosti.

Mladi igrači neće biti protežirani protiv Bačke, iako se misli da crno-bele u Vojvodini očekuje lagan posao:

– Fokusirani smo na svaku utakmicu i mislim da nije potrebno naglašavati sa kojim respektom prilazimo svakom sledećem izazovu. Mladi igrači igraće samo onda kada zaslužuju. Imamo mi i druge igrače koji su u dobroj formi, tako da ulazimo u meč u najjačem mogućem sastavu, bez kalkulisanja. Što se tiče nekih ranijih situacija iz 2010. godine i slučajeva sa Markom Šćepovićem i Nemanjom Tomićem, ne volim da poredim vremena. U Partizanu su pravila jasna bilo da je to 2010, 2020 ili da se sve dešava za 30 godina. Igrač Partizana ne može nikad biti ravnodušan, nonšalantan, uvek to govorim, zna se kakvu čast nosi dres kluba i kako se treba ponašati kad stupi nogom na Teleoptik.

Pročitajte još

Serija pobeda je samo statistički podatak, koji za Stanojevića nem veliki značaj.

– Statistika je varljiva i ona je važna samo u slučajevima kada držimo prvo mesto. Kada nismo lideri onda statistika i nije toliko važna!

Trener crno-belih priznaje da su mu velika očekivanja od “orlova” i novog selektora Dragana Stojkovića Piksija:

– Očekivanja su velika, ulazimo u seriju utakmica sa pozitivnom energijom. Jedva čekamo početak da bismo videli u kakvom sastavu će izvesti tim novi selektor.

Čestitke iz Teleoptika upućene su na Maksimir igračima i stručnom štabu Dinama?

– Svaka im čast na igri i rezultatu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike