Stanojević kritikuje i hvali igrače: Moramo svi kao Asano ili neće valjati

15.12.2020

14:45 >> 16:08

0

Trener Partizana pohvalio japansko krila za timsku igru i 11 golova

Stanojević kritikuje i hvali igrače: Moramo svi kao Asano ili neće valjati
Copyright FK Partizan/M. Todorović

Trener Partizana Aleksandar Stanojević ponovo je kao i na prošloj konferenciji, kada je u svom obraćanju zatražio kontinuitet u dobrom igrama od svih, posebno od Sejduba Sume, “potkačio” jednu zvedzu svoje ekipe. Pred meč sa ekipom Mladosti iz Lučana (14.00, Arena Sport 1) na tapetu je bio Lazar Marković.

Pročitajte još: “Jutjuber” Džejk Pol ponudio 50 miliona dolara za meč sa Konorom: Gde si, irski gade? (video)

– Lazar je Partizanovo dete koje mnogo voli klub. Imao je velikih pehova sa povredama, ali je igrao na visokom nivou i u velikim klubovima i svaka čast na tome. Ali… Ja sam neko ko priznaje samo učinak, timsku igru. Ništa nemam ja od toga da bilo ko od igrača – pa i on – blesne na trenutak, a ne donosi nam to u kontinuitetu. I moraju igrači da se promene, mislim i na njega. Da daju to u kontinuitetu i da onda sve ima smisla. Ovako… Drago je meni zbog tog gola, ali mora mnogo, mnogo više da bude u treningu, da kolektivu da mnogo više sebe – rekao je  Stanojević.

MN Press

Nije u obraćanju trenera crno-belih bilo isključivo kritike zahvaljujući najboljem strelcu ekipe:

Imate Takuma Asana. Kao bočni igrač, 11 golova za polusezonu, igra za tim, uz to pobeđuje. To je nešto što tražim, da i na svakom treningu daješ 200 odsto. I ko ne bude to radio neće biti sa nama, neće nastaviti sa nama

Za utakmicu sa Lučancima neće biti standardnog desnog beka Aleksandra Miljkovića, što će prinudno uz aut liniju dovesti štopera Makija Banjaka ili Aleksandra Lutovca.

– Aleksandar Miljković ima temperaturu i za njega je polusezona završena. Razmišljamo da li će na desnom beku da ga zameni Maki Banjak, koji je odigrao korektnu prošlu utakmicu, mada nije dovoljno ofanzivan. Aleksandar Lutovac je takođe opcija, nije mu to prirodna pozicija, ali je dosta ofanzivniji. Videćemo, možda počnemo na jedan način, pa završimo na drugi.

Kao retko kad u svojoj dugoj istoriji Partizan je u jednoj polusezoni imao trojicu golmana. Protiv Čukaričkog je branio Vladimir Stojković, na “krovu” protiv Voždovca među stativama je bio Aleksandar Popović, pa se logično nametnulo pitanje da li je red došao da mrežu čuva Nemanja Stevanović.

Pročitajte još: Filip Kostić gleda u budućnost: Možda ostanem da živim u Frankfurtu!

Realno je njegov red (smeh). Zaslužio je, ali ovog puta braniće Stojković. Postoji neka hijerarhija kod nas iz 1.000 razloga. Stojković je ipak lider tima, dobro je branio protiv Čukaričkog.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike