Stanojević komanduje pred Voždovac: Svi moraju bolje, Suma posebno!

11.12.2020

15:46 >> 16:01

0

Trener Partizana zatražio od svojih igrača konstantnost u formi i igri

Stanojević komanduje pred Voždovac: Svi moraju bolje, Suma posebno!
Copyright MN Press

Partizan gostuju u subotu (17.00) Voždovcu na “krovu”, gde će po prvi put crno-beli zaigrati na terenu sa veštačkom travom odlukom stručnog štaba. Trener Aleksandar Stanojević je otkrio zašto su se njegovi igrači cele nedelje pripremali na prirodnoj travi, kakav je zdravstveni bilten tima, gde je Sejduba Suma u njegovim planovima i zašto Miloš Jojić mora da igra polulevo u njegovoj formaciji sa trojicom ofanzivnih veznih igrača iza špica.

– Kod mene je sve jasno, prva stvar, ja igram timski, kod mene nema da je neko standardan. Pod dva, to što on igra dobro, ja ću mu pokazati respekt. Pod tri, mora da se igra u kontinuitetu, dobijete dve jer igra dobro, pa onda izgubite jednu jer nije dobar, tako se ne funkcioniše kod mene, igraće samo onaj ko je u službi tima, kada trenira i igra kako igra, od mene će dobiti respekt. Ali generalno rezultati su merilo. Ja nemam ništa ako on bude danas najbolji, sutra najbolji, a onda treći put ne dobijemo, tako niste u konkurenciji za titulu. Na sve se to odnosi, a naročito na njega. Ako niste konkurentni za titulu, onda nešto nije dobro. Konkretne stvari su činjenice, da li ste konkurentni za titulu, ili se borite za drugo mesto, to je činjenica – rekao je Stanojević odgovarajući o Sumi.

MN Press

Strelac gola protiv Čukaričkog Nikola Štulić zaslužio je poštovanje o kojem često govori Stanojević kada priča o međusobnom odnosu sa igračima.

– Pre Čukaričkog sam mislio drugačije pa je Asano dobio priliku, a posle te utakmice slažem da je u prednosti Štulić u prednosti. Dečko je odigrao dobru utakmicu, ušao je dobro, zaslužio moj respekt. Ako Holender ne bude spreman, Štulić će početi meč.

Asistencija do Sume u prošlom kolu, posle čega je Štulić postigao gol, nagoveštaj je i bolje forme Miloša Jojića.

– Jojić igra bolje, jer trenira tako jako, profesionalan je. Problem je što nije došao sa ekipom, nije prošao pripreme, on nije u ritmu u kojem očekujem da bude. Stavljam ga malo levo, što nije njegova pozicija, ali od proleća, kada budemo uradili dva-tri druga sistema, sigurno će biti mnogo bolji. Za Obradovića je slična priča, on godinu dana nije igrao, bio je reprezentativni kalibar i biće, njega rotiramo. Zato jednu igra, pa drugu ne, jer moram biti  oprezan s njim. Od sledećih priprema biće u pravom ritmu.

Od sledećih priprema moguće je da u timu bude još Partizanove dece, jer Stanojević kaže da trenutno jednaestorica rade sa prvom ekipom. Od svih njih, samo je spomenuto ime najmlađeg Sameda Baždara iz kadetskog tima pod komandom Vladimira Ješića.

MN Press

– Imali smo trening sa mladim igračima, onda ćemo videti ko će biti s nama, suština cele priče je da se njima pokaže da su tu s nama, da se na njih računa. Imate iz Teleoptika dva igrača, osmoricu iz omladinske, jednog iz kadetske, Baždara, vodimo računa, konsultujemo se, bavimo se njima. Zavisi od našeg broja igrača, tako ćemo i njih voditi na pripreme, videćemo ko nam fali i ko je najtalentovaniji, pa ćemo na osnovu toga praviti planove i za pripreme. To znači da ako imamo tri leva beka, onda nećemo voditi još jednog iz Teleoptika ili omladinske ekipe.

Partizan je proteklu nedelju trenirao na prirodnoj travi:

– Iskustvo od ranije nam govori da je bolje da se ne trenira ranije na veštačkoj podlozi. Sigurno da nije isto, nisam imao mnogo iskustva, u mlađim kategorijama jesmo, ali u seniorskom samo protiv Helsinkija i nije nam prijalo, kažu da je dobra generacija trave i podloge, ne bi trebalo da bude problema. Kao i mi kada igramo kod kuće sa Voždovcem, nama više odgovara jer smo navikli smo na našu travu. Kosultovao sam se sa našim ljudima, koji kažu da je bolje ili da treniramo celu nedelju, ili da ne treniramo uopšte i da je dovoljno pola sata zagrevanja pre meča na taj dan. Mi smo izabrali drugu opciju. Videćemo, nadam se brzom privikavanju na novu podlogu i da neće posle toga biti upaljenih tetiva.

Stanojević je rekao da pojačanje za špic Bajbek još nije spreman da igra, baš kao i Miljković koji ima problem sa povišenom temperaturom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike