Stanković se otvorio: Pavkovu sam tražio da bude deo nas, Kanga se promenio kao ličnost i fudbaler

07.09.2021

07:57

0

Trener Crvene zvezde se raspričao o prvom delu sezone

Stanković se otvorio: Pavkovu sam tražio da bude deo nas, Kanga se promenio kao ličnost i fudbaler
Copyright Dejan Stanković i Milan Pavkov, MN Press

Od kada je postao trener Crvene zvezde, intervjui sa Dejanom Stankovićem su postali prava retkost. Ne izbegava on novinare, naravno, ali na redovnim konferencijama za medije u najavama ligaških utakmica nema prosto vremena, ni prostora da se razgovara duže i u detalj. 

Sada je u razgovoru za Sportski žurnal otkrio mnoge detalje, ali je pričao i pojedinim igračima koji imaju pravu renesansu i igraju kao preporođeni. Jedan od njih je ljubimac navijača Milan Pavkov. Napadač koji je naglo postao heroj, onda dugo lutao, da bi ga Stanković u ključnom delu početka sezone “gurnuo u vatru” – i napravio pun pogodak. 

– Kontinuitet. Da svaki meč igra kao da je najbitniji. Biranja nema, pošto sam ja sa njima direktan, kažem mu: “Paki, ne može da bude otkucaj srca, pa da idemo na aparate. Sve nas zadiviš, pa nas spustiš. Hajde da svaki dan bude umeren. Ne mora da bude sve, pa nula”. Pa nastavim: “Navijači te čekaju, OK imaš kredit zbog gola, ali daj da bude konstantno i kad ne bude gol da budemo zadovoljni tvojom partijom. Tvoje je da zadržiš, odložiš, skočiš, dođeš, zatvoriš…. Budi deo nas”. Videli ste da ide ka boljem, četiri utakmice je počeo, kad radiš dobro i pošteno vrati se”, dodaje Stanković. 

Printscreen/YouTube

Trener je rekao da je plasman u grupnu fazu Lige Evrope veliki uspeh. Ali, nije samo Pavkov jedini koji je doživeo transformaciju. Iskusni Gelor Kanga je postao apsolutni vojnik tima, stavio mu se kompletno u službu, a onda ga je tek povukao napred. 

– Kanga se mnogo promenio kao ličnost i fudbaler. Igra u “zahtevu”, odrađuje ono što se traži od njega. Postao je odgovorniji na terenu. Pre je možda lutao, radio kako je želeo, sad je drugačije. Promenio se u svakom vidu reči na bolje. Ne kažem da je bio neki problem, ali je imao svoj karakter, što je negde i za poštovanje, kad ga ima i ne da na sebe. Poslednjih godinu dana to je stavio u službu tima, a tim prepoznaje. To što se nije skidao na pripremama protiv Šturma i dizala se frka, mi samo unutra znali zašto je tako. Posle toga je igrao, pokazao odgovornost, vukao ekipu, tim ga čuva, tim mu veruje. Preponosni smo na našu grupu i stvari koje radimo, a imamo još dosta toga zajedno sa klubom i navijačima da napravimo. 

Na kraju prošle sezone je otišao Dijego Falćineli, iako nije bio mali broj navijača koji su mislili da ga se Zvezda olako odrekla. Stanković to negira. 

– Niko ga se nije odrekao, išlo je prirodnim putem. Kada neko napiše da je Falći bio promašaj, smejem se. Dijego je uradio mnogo za ekipu i to će reći svaki momak sa kojim je igrao. Pozajmica je završena, dao je šta je dao i imao je razloge zbog koji se vratio u Italiju. Od prvog momenta bio je top, mogu da kažem jedno veliko hvala, sa čime bi se složili saigrači. 

Lois Dioni, MN Press

Kao zamena je stigao Lois Dioni, ali nije ispunio zahteve. Naravno, on je došao pred kraj priprema i nije bio u takmičarskoj formi. 

– Dioni je kasno došao, u momentu izuzetno važnih utakmica. Nije prošao ono što smo želeli. Polako dolazi sebi, vraća snagu i ulazi u sistem. Doprineće timu, koliko, zavisi od njega. Mora da bude fokusiran, počeo od starta utakmicu ili sa klupe. 

Došao je Rišairo Živković, koji bi Zvezdi trebalo da ponudi raznovrsnost. 

– Videćemo od Rišaira na treninzima kako se bude pokazao na kojoj će poziciji igrati. Videli ste da nismo fiksni sa formacijama, adaptiramo se onako kako nam odgovara. Ima brzinu, tehniku, talenat i karakter. Super se namestilo što je došao u reprezentativnoj pauzi, proći će kompletan pripremni period, tako da ćemo ga imati sve boljeg, kako dani budu prolazili. Dostta očekujem od njega. Radilo se na Čumićevom dolasku, jednostavno nešto ne može i to tako treba prihvatiti, nije kraj sveta što nije došao. Upotpunili smo sa Rišairom što je trebalo, imamo iskustva i mladost. Tu mislim na Nikolića i Petrovića, koji su ostali. Tu su Stanić i Gordić. Imamo nekoliko mladih momaka koji obećavaju. 

Kompletan intervju Dejana Stankovića možete pročitati u štampanom izdanju Sportskog žurnala. 

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike