Stanković ne računa na najboljeg za Gent: Katai preskače Belgijance zbog povrede

23.11.2020

14:12 >> 17:57

0

Problemi za šefa stručnog štaba Crvene zvezde pred važan evropski duel sa belgijskom ekipom

Stanković ne računa na najboljeg za Gent: Katai preskače Belgijance zbog povrede
Copyright MN Press

Pred bitnu utakmicu u Ligi Evrope u Gentu, trener Crvene zvezde Dejan Stanković suočava se sa ozbiljnim problemima u timu. Najbolji igrač ove jeseni Aleksandar Katai došao je povređen sa okupljanja reprezentacije i neće biti u stanju da igra protiv Belgijanaca.

Njegovu alternativu na krilu Željka Gavrića, takođe, muči povreda, pa će u slučaju odsustva ove dvojice i sasvim sigurnih izostanaka rovitog Milana Rodića i suspednovanog Seku Sanogoa, doći do značajnih pomeranja u timu i promene formacija za duel sa Gentom (četvrtak, 18.55, Arena Sport 1).

MN Press

Očekuje se da će Stanković pribeći postavci 3-4-2-1, sa trojicom štopera Pankovom, Milunovićem i Degenekom. Po bokovima će dejstvovati, desno Milan Gajić, a levo tek oporavljeni Marko Gobeljić. U veznom redu mesta će zauzeti Gelor Kanga i Veljko Nikolić, dok će po krilima igrati Mirko Ivanić i Mohamed El Fardu Ben i u špicu Dijego Falćineli. U slučaju da se ova postava izbori za pozitivan rezultat, to bi crveno-bele približilo plasmanu u evropsko proleće.

Ipak, biće to verovatno najteže evropsko iskušenje ove jeseni za srpskog šampiona, jer značaj utakmice je ogroman i za belgijsku ekipu, s tim što ovaj duel dočekuju jači za iskusnog golmana Sinana Bolata, ali slabiji za zaraženog Ukrajinca, centarfora Romana Jaremčuka.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike