Stanković: Ben je Zvezdino zlato

07.03.2021

20:39

0

Autor: Adam Štulić

Trener srpskog prvaka zadovoljan još jednom pobedom

Stanković: Ben je Zvezdino zlato
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su trijumfalni pohod ka odbrani šampionskog trona. Crveno-beli su u derbiju 26. kola Linglong Superlige Srbije, na stadionu “Rajko Mitić”, posle velike borbe savladali Čukarički 2:0, odbivši tako još jedan pokušaj Partizana da smanji bodovnu razliku.

– Momci su odradili na svojim leđima. Nije lako, svako ko dođe da igra protiv Zvezde ostavlja sve što ima i tako treba da bude. Bila je dobra, takmičarksa utakmica, sve zasluge idu momcima. U prvom poluvremenu smo malo grešili, nismo reskirali… Trebalo nam je malo više strpljenja, ali oni osim šanse u drugom poluvremenu, kada je Borjan odbranio, nisu ozbiljnije zapretili. Ne mogu igračima ništa da zamerim, koliko dugo već igraju na svaka tri dana, daju sve od sebe i rastu kao grupa iz dana u dan. Da li je lepo za oko ili ne, to nas ne zanima, inkasirali smo još tri boda i idemo dalje – rekao je posle meča strateg Zvezde Dejan Stanković za TV “Arena sport”.

Mladi stručnjak pohvalio je El Fardu Bena.

– Ben je zlato koje ima Zvezda, kao čovek pre svega… Zahvalan da nemam reči, on je najbolji stranac, bez da išta uzmemo nekome ko je igrao za Zvezdu. Svlačinoca ga obožava, pokriva tri-četiri pozicije… Gde gde da igra daje maksimu, danas je sa polušpica, prešao na špica, dao gol, iznudio penal – kazao je Dejan Stanković.

Pročitajte još

Strateg “brđana” Dušan Đorđević bio je zadovoljan izdanjem svog tima.

– Znali smo da Zvezda ima i tu varijantu sa Benom kao špicem, nisu nas iznenadili. Uspeli smo da ispariramo većim delom utakmice, da ih svedemo na mali brioj šansi. Prvi gol smo primili posle centaršuta, otpadak nas je iznenadio, što je Ben iskoristio. Probali smo sve da uradimo da dođemo do boda, penal je završio utakmicu. Izveli smo veliki broj bonus igrača, to je put Čukaričkog, razvoj maldih igrača. Ne mogu da kažem da sam srećan, pošto smo izgubili, ali izgledali smo ozbiljno protiv takvog protivnika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike