KRAJ: Ben "slomio" Čukarički, Katai overio trijumf sa bele tačke (VIDEO)

07.03.2021

17:45 >> 20:41

0

Autor: Adam Štulić

Derbi 26. kola Superlige Srbije na stadionu Rajko Mitić završen pobedom domaćih

KRAJ: Ben "slomio" Čukarički, Katai overio trijumf sa bele tačke (VIDEO)
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde i Čukaričkog, derbijem na stadionu “Rajko Mitić”, supstili su zavesu na 26. kolo Linglong Superlige.

Posle velikih iskušenja na kojima izabranici Dejana Stankovića bili nedavno u Senti, crveno-belima je u goste stigao tim koji je prvi poraz u 2021. godini doživeo večeras 2:0 (0:0).

Odlično su se “brđani” držali većim delom meča, Zvezda im nije ozbiljnije zapretila, ali su izabranici Dejana Stankovića u poslednjih dvadesetak minuta nagrađeni za veliki trud, golovima Bena u 72. i Kataija iz penala u 87. minutu.

Pročitajte još

90′ – KRAJ

Posle dva minuta nadoknade vremena, Danilo Grujić je odsvirao kraj meča. Zvezda je slavila 2:0.

87′ – GOOOL (VIDEO)

Zvezda je golom Kataija iz penla napravila ogroman korak ka trijumfu. Prethodno je Kamenović loše glavom vratio povratnu loptu ka Petroviću, Ben je to iskoristio, prvi stigao do lopte, a golman “brđana” ga je oborio.

83′ – POSLEDNJA PROMENA U ZVEZDI

Dejan Stanković je napravio i petu izmenu. Umesto Ivanića na terenu je Vukanović.

77′ – BORJAN

Velika prilika za goste, Mijailović je centrirao sa leve strane, Kovač se uvukao između dva defanzivca Zvezde i sa desetak metara šutirao glavom. Lopta se odbila od zemlje i krenula ka mreži Zvezde, ali je Borjan paradom uspeo da sačuva svoju mrežu.

72′ – GOOOL (VIDEO)

Zvezda vodi od 72. minuta, strelac je Ben. Nisu gosti uspeli da izdrže pritisak, prvi put na meču im je malo pala koncentracija i odmah su kažnjeni. Uz malo sreće, posle centaršuta sa desne strane, lopta je došla do Bena, koji je obišao istrčalog golmana gostiju i poslao loptu u praznu mrežu. Dva minuta kasnije, Docića je zamenio Lukić.

65′ – PETROVIĆ

Najbolja prilika za Zvezdu u dosadašnjem toku meča, akteri su bili Nikolić i Srnić. Mladi Zvezdin vezista je proigrao ofanzivca na desnoj strani, ovaj je uputio centaršut po zemlji, a Nikolić iz prve šutirao u sam ugao gola Čukaričkog. Ipak, golman Petrović je sjajno intervenisao i izbio loptu u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti za goste, čiji je trener potom napravio izmenu i umesto Jovanović na teren poslao Rakonjca.

64′ – NOVE PROMENE

Stanković je napravio još dve izmene. Nikolić je u igri umesto Kange, dok je Pavkova zamenio Srnić.

57′ – ĆIRKOVIĆ

Najopasniji napad gostiju u dosadašnjem toku meča. Jovanović je centrirao sa gol aut linije, iz kaznenog prostora sa leve strane, Ćirković je sa desetak metara šutirao glavom, ali je Borjan bio oprezan.

MN Press

54′ – MENJAJU I GOSTI

Dvostruka promena u Čukaričkom. Ergelaša je zamenio Ćirković, dok je Vidosavljević ušao na teren umesto Čolovića.

50′ – KATAI

Zapretio je Katai. Izdržao je Zvezdin ofanzivac nekoliko duela, ušao je u kazneni prostor i šutirao sa desetak metara, ali je malo izgubio korak, loše je zahvatio loptu, koja je odskakutala pored stative.

46′ – DVOSTRUKA PROMENA STANKOVIĆA

Zvezdin strateg napravio je dvostruku promenu na poluvremenu. Umesto Petrovića i Gavrića, na terenu su Gobeljić i Katai.

MN Press

45′ – POLUVREME

Posle jednog minuta nadoknade vremena Danilo Grujić je odsvirao kraj prvog poluvremena. Prethodno je žuti karton dobio Miloš Degenek.

37′ – OTVORENO

Iako su uglavnom u defanzivi, fudbaleri Čukaričkog koristi svaku situaciju da izađu na Zevzdinu polovinu. Imali su gosti nekoliko veoma obećavajućih situacija, ali su defanzivci crveno-belih u odlučujućim momentima dobro reagovali i otklanjali opasnost. Ergelaš je u 40. minutu dobio žuti karton.

MN Press

29′ – ŽUTI KARTON

Neoprezno je startovao Kanga na polovini “brđana”, zbog čega je dobio žuti karton. Minut kasnije, Zvezdin vezista je šutirao da ivice kaznenog prostora, ali je bio izblokiran. Lopta je otišla u korner, ali je golman Čukaričkog bio siguran prilikom ubacivanja lopte iz ugla.

22′ – MIRNO

Posle početnog pritiska Zvezde, situacija na terenu je znatno mirnija. Igra se uglavnom odvija na sredini terena, bez velikih uzbuđenja.

14′ – PRETE “BRĐANI”, PRILIKA ZA BENA

Oslobodili su se fudbaleri Čukaričkog početnog pritiska Zvezde, imali su dva vezana kornera, ali bez veće opasnosti po Borjana. Minut kasnije Ben je ušao po desnoj strani u kazneni prostor, šutirao je sa sedam metara, malo iskosa, ali preko gola.

MN Press

7′ – ZVEZDA OFANZIVNA

Crveno-beli su od srarta meča nagovestili fudbalerima Čukaričkog šta mogu da očekuju u nastavku meča. Iako nisu imali konkretnu priliku, izabranici Dejana Stankovića konstantno napadaju poslednju liniju rivala.

1′ – POČEO MEČ

Počeo je meč, prvi su s centra krenuli fudbaleri Čukaričkog, koji u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod severne tribine.

19.16′ – MINUT ĆUTANJA

Pre nego što je meč počeo, održan je minut ćutanja povodom smrti Sanje Ilića, koji je komponovao Zvezdinu himnu.

MN Press

18.47′ – SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Degenek, Milunović, Rodić, Gavrić, Petrović, Sanogo, Ben, Kanga, Ivanić, Pavkov.

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović, Šapić, Ostojić, Kamenović, Docić, Mijailović, Čolović, Kovač, Ergelaš, Jovanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike