Šta se može očekivati od Bogdana Bogdanovića posle 22. novembra

10.11.2020

12:36

0

Autor: Milan Nastić

Srbin postaje slobodno ograničen igrač

Šta se može očekivati od Bogdana Bogdanovića posle 22. novembra
Copyright MN Press

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović od 22. novembra može da menja klub. Naime, bek Sakramenta postaje ograničeno slobodan agent i još se ne zna da li će ostati u Kingsma, ili će promeniti sredinu.

Njegov status i dalje nije poznat, a za za usluge reprezentativca “orlova”zaintersovan je Milvoki, ali Bogdanova sudbina se neće znati pre 20. novembra kada će srpski košarkaš moći da prima ponude drugih klubova. Inače, čelnici NBA su odlučili da liga počinje 22. decembra.

Glasine koje kruže govore da ima mnogo NBA timove, među kojima se šuška da je najzainteresovaniji Milvoki, koji su voljni da dovedu nekadašnjeg igrača Partizana i Fenerbahčea

U Baksima je glavna tema Janis Adetokunbo, koji ima sličnu situaciju kao Bogdanović i Grk još nije odlulčio da li ostaje u Milvokiju ili će da menja sredinu.

Novinar Adrijan Vojnarovski je na svom Tviteru napisao kako period u kom su igrači slobodni i mogu da menjaju timove počinje 20. novembra, dok su potpisivanja igrača dozvoljena od 22. novembra.

Ograničeno slobodan agent je svaki igrač koji ulazi u poslednju godinu ugovora u NBA ligi. Tada drugi timovi mogu da mu nude saradnju, a u slučaju da njegov aktuelni tim želi da ga zadrži dovoljno je da izjednači ponudu i igrač ostaje u ekipi za koju je i ranije igrao. Ukoliko pak igrač odbije nastavak saradnje sa aktuelnom franšizom, izvesno je da je napušta na kraju nadolazeće sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike