Šta je otkrio film o Šumaheru: Fanovi legendarnog Nemca ostali razočarani viđenim!

15.09.2021

10:16 >> 10:21

0

Dokumentarac o velikom šampionu Formule 1 nije otkrio kako živi posle teške nesreće na skijanju 2013. godine

Šta je otkrio film o Šumaheru: Fanovi legendarnog Nemca ostali razočarani viđenim!
Copyright Profimedia

Dugo očekivani Netfliksov dokumentarac o legendarnom vozaču Mihaelu Šumaheru neće zaustaviti spekulacije o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju, budući da ništa od onoga što već sedam godina intrigira svetsku javnost nije otkriveno ovim filmom.

Sasvim sigurno da njegovo stanje nije dobro i da napredak, ukoliko ga je bilo uopšte od njegovog pada krajem decembra 2013. godine u francuskim Alpima, nije takav da je zaslužio prikazovanje pred kamerama. Otuda i razočarenje onih koji su pogledali film i koji su očekivali ekskluzivne snimke iz porodične arhive, kao pravi opis stanja u kojem se nalazi šampion.

Korina Šumaher i Mik Šumaher, Profimedia/Frank Rumpenhorst/dpa

Kritičari su bili nemilosrdni prema stvaraocima dokumentarca koji su dobili podršku porodice Šumaher za priču u ovom obliku, bez drugačijeg stava koji bi mogao da naruši mit o njemu i njegov nežni portet. Neki su zaključili i da je film pokazna vežba klasične promocije Šumaherovog brenda.

Tek na kraju drugog sata spominje se njegova nesreća. Većina komentara Korine Šumaher bili su u stilu “drugačiji je”, “još pokazuje koliko je jak” … Mnogo puta ponovljene reči, u suštini jednako nejasne kao i prvi put kada su poslate u etar.

Umesto svega očekivanog ljubitelji Šumaherovog lika i dela mogli su da vide sećanja Mike Hakinena na njihovo rivalstvo još iz dečačkih dana, snimke ronjenja sa suprugom Korinom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, karaoke sa Dejvidom Kultardom, slike sa porodičnog odmora u Norveškoj.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike