Šta čeka Zvezdu posle ulaska navijača na teren?

18.11.2020

10:29 >> 13:14

0

Autor: D. B.

Moguće kazne - od opomene do izbacivanja iz Kupa

Šta čeka Zvezdu posle ulaska navijača na teren?
Copyright MN Press

Dešavanja na utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Zlatibora, kada je meč bio prekinut posle ulaska u teren Vladimira Šavije, jednog od vođa najvatrenijih navijača crveno-belih, moglo bi da ima ozbiljne konsekvence na nastavak sezone.

Pročitajte još: Kako je ko prošao na žrebu Kupa Srbije

Naime, prema propisima FSS, u čijoj su nadležnosti mečevi Kupa Srbije, Crvena zvezda je prekršila članove 63 i 64 Disciplinskog pravilnika FSS koji se odnose na organizaciju utakmica, a zaprećene kazne se kreću od opomene, preko novčane kazne i igranja meča van stadiona „Rajko Mitić“, pa sve do izbacivanja iz Kupa. Ova poslednja kazna se pominje kao sankcija ukoliko se prestup ponovi više puta, i stoga ne može, makar u ovom momentu, da se tretira kao realna opcija.

MN Press

O sudbini Zvezde odlučivaće Disciplinska komisija FSS na čijem čelu je Ivan Nikolić, a u kojoj se još nalaze i Aleksandar Grdinić i Danilo Đaković, koja će najpre sačekati izveštaj delegata ove utakmice Ljubomira Kovačevića.

Pročitajte još: Kako je izgledao Šavijin ulazak na teren

Kako je objašnjeno tokom jučerašnjeg dana, Šavija se do igrača Crvene zvezde spustio sa zapadne tribine stadiona „Rajko Mitić“ kako bi dobio odobrenje tima da na severnu tribinu uđe desetak navijča koji bi paljenjem baklji odali počast Branimiru Zeljkoviću povodom desetogodišnjice njegove smrti. Nekoliko minuta je trajalo ubeđivanje, da bi se potom Šavija sam popeo na “sever” i zapalio baklju. Nakon toga mu se priključilo još desetak momaka, i to uz dozvolu delegata i policije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike