Srpski Gruzin oduševio naciju: "Zoran" ostaje u zemlji, učiće našu decu rvanju, počeo da uči jezik

05.08.2021

14:27 >> 14:46

0

Brzo je postao ljubimac

Srpski Gruzin oduševio naciju: "Zoran" ostaje u zemlji, učiće našu decu rvanju, počeo da uči jezik
Copyright Zurabi Datunašvili , Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Srpski Gruzin Zurabi Datunašvili, osvajač šeste medalje za Srbiju u Tokiju, odlučio je da ostane u svojoj novoj domovini.

Datunašvili je po osvajanju medalje rekao da je odabrao svoje srpsko ime, Zoran, a sada namerava da se nastani u Srbiji i uči zemlju rvanju.

To je javnosti otkrio Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, koji je ocenio da je ova medalja veliki uspeh.

Srbiju je oduševila Zurabijeva životna priča, njegovo ponašanje i način na koji je predstavljao Srbiju.

– Dosta dobro ga poznajem, a iz onoga što sam čuo, shvatio sam da on ne planira da se vrati u Gruziju. Već uči srpski jezik i mislim da je to sjajna stvar, imamo već puno dobrih ljudi u rvanju, ali njegov ostanak bi mnogo doneo – rekao je Štefanek za Kurir.

Srbija se već može pohvaliti kontinuitetom u rvačkim medaljama sa Igara. Štefanek veruje da Datunašvili može da nastupa za Srbiju i na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

– Mislim da on može da se takmiči i na igrama u Parizu. Ja sam u Riju osvojio zlato sa 32 godine, da budem precizan, sa 31,5 godina. Pariz stiže već za tri godine, on će tada imati 33 godine, i ako bude u vrhuncu forme, mislim da može da se bori i za zlato – rekao je Štefanek.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike