Srpkinje gaze sve redom, Terzićeva mašinerija samlela Mađarsku i plasirala se u četvrtfinale!

29.08.2021

20:00 >> 20:01

0

Nova dominantna partija

Srpkinje gaze sve redom, Terzićeva mašinerija samlela Mađarsku i plasirala se u četvrtfinale!
Copyright MN Press

Zlatne srpske odbojkašice melju sve redom!

Aktuelne evropske šampionke grabe ka odbrani trona. Pred beogradskom publikom večeras je srušena i neugodna Mađarska sa 3:0 (25:20, 25:19, 25:17), a Srpkinje su u četvrtfinalu.

Naše devojke su sa olimpijskom medaljom došle na ovo takmičenje i prošle kroz grupu bez izgubljenog seta. Totalna dominacija protiv BiH, Francuske, Belgije, Azerbejdžana i Rusije.

One će se u četvrtfinalu sastati sa odbojakšicama Francuske koje su iznenadile Hrvatsku i posle velike brobe u pet setova prošle u četvrtfinale.

Oko 6.500 navijača u Areni uživalo je u izdanju naših odbojkašica, koje su već u prvom setu pokazale da su došle po pobedu. Ipak, nepotrebno su zakomplikovale u finišu meča.

Od 18:6 stigli smo do 25:20. Nervoze je bilo i u drugom setu, kada je selektor Terzić bio izuzetno nezadovoljan odlukom sudija. Mađarice su u trećem setu pružile najbolji otpor, ali nisu imale snage, jer su bile predaleko od senzacije.

Najefikasnija bila je Tijana Bošković sa 19 poena, dok je još jedino Bianka Buša bila dvocifrena sa 10.

Čekamo sredu i duel sa Francuskinjama u Beogradu, a već smo ih jednom pobedili u grupnoj fazi (3:0).

Srbija je napravila šest koraka, ostala su joj još tri do odbrane titule.

Srbija: Buša 10, Lazović 1, Carić 1, M. Popović 9, Mirković, Ognjenović 2, Veljković, Bjelica 3, Rašić 9, S. Popović, Bošković 19, Milenković 7, Blagojević, Kocić.

Mađarska: Sakmari 10, Tot, Veseni, Bađinka 2, Torok, Kirali-Talas, Juhar, Suzs, Pap, Nemet 14, Đimeš 3, Palag 2, Pekarik 2, Kis 9.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike