Spremaju se za EP: Kovač okupio reprezentativce i odmah ih odveo van Beograda

18.07.2021

16:13

0

Orlovi će prvi meč odigrati u A grupi u Krakovu protiv Belgije

Spremaju se za EP: Kovač okupio reprezentativce i odmah ih odveo van Beograda
Copyright OSSRB

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuleni prvak Evrope, počela je danas pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će biti organizovano od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji.

Seniori Srbije su odmah po okupljanju u beogradskom hotelu “M otputovali u Pale, gde će obaviti prvi deo priprema. U Pale je otputovalo 11 članova stručnog štaba i 20 igrača. Slobodan Kovač, prvi trener seniora Srbije, odredio je sastav koji će trenirati na Jahorini.

Na spisku su:

tehničari: Nikola Jovović (Tuluz), Aleksa Batak (Ravena), Vuk Todorović (Vojvodina) i Mihajlo Mitić (Belhatov)

korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa) i Dražen Luburić (Lokomotiva Novosibirsk).

libera: Neven Majstorović (Politehnika Lublin), Nikola Peković (Zalau) i Milorad Kapur (Gizen).

blokeri: Marko Podraščanin (Trentino), Srećko Lisinac (Trentino), Petar Krsmanović (Kuzbas Kemerovo), Aleksandar Okolić (Olimpijakos, GRČKA) i Stevan Simić (Vojvodina).

primači: Nemanja Petrić (Modena), Marko Ivanić (Lokomotiva Novosibirsk), Uroš Kovačević (Šangaj), Miran Kujundžić (Pariz Volej), Pavle Perić (Vojvodina) i Davide Kovač (Spartak Subotica).

pročitajte još:

– Planiramo da radimo jako, da se spremimo što bolje za odbranu evropskog zlata. Mogli smo Ligu nacija da završimo boljim rezultatom, da pokažemo prvo nama da smo bolji od toga. Ali što je meni najvažnije je da smo posle toliko vremena kompletni. Voleo bih da se dobro spremimo fizički, da bismo mogli da odgovorimo važnom zadatku, kao što je odbrana evropske titule – rekao je Kovač.

 

Srbija će prvi meč odigrati u A grupi u Krakovu protiv Belgije, 2. septembra od 17:30 časova. Srbija će drugi meč odigrati 3. septembra protiv Ukrajine od 20.30 časova, a treći 4. septembra od 20:30 časova protiv Poljske.

Četvrti meč na EP Srbija će odigrati 6. septembra od 17:30 časova protiv Portugalije, a poslednji, peti 7. septembra protiv Grčke od 17:30 časova.

U B grupi u Ostravi igraće Češka, Italija, Slovenija, Bugarska, Belorusija i Crna Gora, u C grupi u Tampereu, Finska, Rusija, Holandija, Turska, Španija i Severna Makedonija, i u D grupi u Talinu, Estonija, Letonija, Francuska, Nemačka, Slovačka i Hrvatska.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike