Šok u svetu tenisa: Najveća nada je "pala" na doping testu!

07.01.2021

15:36

0

Autor: D. B.

Ukrajinka tvrdi da rezultat nije validan

Šok u svetu tenisa: Najveća nada je "pala" na doping testu!
Copyright Profimedia/

Dajana Jastremska (20) jedna od najvećih teniskih nada na svetu suspendovana je zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava.

– Jastremska je optužena za prekšaj anti-doping programa i privremeno suspendovana je od 7. januara – navodi se u obaveštenju koje je objavila Iternacionalna teniska federacija (ITF).

Njoj su u urinu pronađeni tragovi stroida. Inače testovi su obavljeni 24. novembra 2020. godine.

– Pre par dana dobila sam obaveštenje ITF da sam bila pozitivna na mesterolon metabolik 24. novembra. Moj čvrtst stav je da nikada nisam koristila nikakve zabranje supstance. Zapanjen sam i u šoku, posebno što sam dve nedelje pre tog testa, dakle 9. novembra 2020. godine, bila negativna na testovima tokom WTA turnira u Lincu. To mi je bio poslednji turnir na kome sam učestovala i posle toga sam završila sezonu. Pronađena je mala količina ove supstanece u mom urinu. Budući da je to tako, kao i da sam bila negativna dve nedelje pre toga, dobila sam tumačenje da je reč o nekoj vrsti kontaminacije. Zbog istrage koja je u toku ne mogu više da oktirvam, ali radim sa svojim timom i želim da mi ime ostane čisto – navodi se u saopštenju mlade Ukrajinke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike