Šok terapija nije uspela: FMP poražen od Zadra

15.12.2020

18:40

0

Autor: M. R.

Tim iz Železnika sa novim trenerom na klupi izgubio posle produžetka - 89:99

Šok terapija nije uspela: FMP poražen od Zadra
Copyright Promo/ABA liga/FMP

Činilo se u nekom trenutku da će šok terapija FMP biti uspešna i da će sa novim trenerom na klupi zabeležiti treću pobedu u ABA ligi, ali nije se takav scenario svideo gostujućoj ekipi, koja je imala veliku želju da pobegne sa dna tabele. Zadar je nadoknadio deset poena minusa u četvrtoj deonici, a potom potpuno samleo “pantere” u dodatnih pet minuta za drugi trjumf u regionalnoj ligi – 89:99 (19:15, 20:23, 24:21, 19:23, 7:17). Ovo je bio susret osmog kola, koji je ranije bio odložen zbog problema sa virusom korona.

U poraženom sastavu, koji je predvodio trener Bojan Đerić, posle sporazumnog raskida saradnje sa Vladom Jovanovićem, najefikasniji je bio Nemanja Nenadić sa 18 poena i sedam skokova. Pratio ga je Marko Pecarski sa 15 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je 14 poena i 10 asistencija dodao Filip Čović.

Pročitajte još: FMP potvrdio rastanak sa Jovanovićem i otkrio ko će voditi klub

Kod pobednika istakao se Dominik Mavra sa 23 poena i čak 11 uspešnih dodavanja. Odličnu podršku je imao od Aleksandra Bursaća, bivšeg igrača FMP, koji je ubacio 19 poena uz odlične procente za dva (11-9).

FMP sada ima učinak 2-7, uz još jedan zaostali duel sa Cedevita Olimpijom. U narednom 11. kolu sastaje se sa Mornarom u Baru. Zadar ima skor od dve pobede i šest poraza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike