Selektor naših teniserki iznenađen u kom sastavu dolaze Kanađanke

06.04.2021

15:30

0

Autor: Milan Nastić

Srpske igračice se nadaju trijumfu u Kraljevu

Selektor naših teniserki iznenađen u kom sastavu dolaze Kanađanke
Copyright Promo/TSS

Selektor naše teniske reprezentacije Dušan Vemić kazao je da je iznenađen odlukom njegov kolege iz Kanade sa kojim timom dolazi u Kraljevo.

One dolaze sa sledećim igračicama: Lejla Fernandez (WTA singl rang 72, dubl 151), Rebeka Marino (WTA singl 223, dubl 571), Šeron Fičman (WTA dubl rang 54), Kerol Žao (WTA singl rang 426).

– Iznenađen sam izborom tima sa kojim Kanada stiže u Kraljevo. Sigurno je da su planirali da nosilac bitke protiv nas bude njihova najbolja teniserka Andresku, šesta igračica sveta, ali dogodilo se da je ona u finalu Mastersa u Majamiju pre nekoliko dana doživela povedu i predala meč u drugom setu, što je desetkovalo redove našeg protivnika. Nema ni Oženi Bušar koja je takođe bila top ten igračica i u poslednjih pola godine se vraća i napreduje, beleži dobre rezultate i uvek je nezgodan protivnik. Oslabljena Kanada nam stiže, a mi smo očekivali njihov najjači tim, jer ovo kolo takmičenja je jako važno, daje timu šansu da se plasira u Svetsku grupu kojoj svi težimo, a sa druge strane onaj ko izgubi pada ponovo u zonsko takmičenje koje je jako naporno, iscrpljujuće i sa kojim niko nije srećan – kazao je Vemić.

Pročitajte još

Selektor srpskih igračica veruje u uspeh u Kraljevu i da će sve uraditi da se plasiraju u kvalifikacije za 2022. godinu.

– Verujem da će naše devojke pružiti maksimum i dati šansu sebi i našoj reprezentaciji da pobedimo. Igramo kući, bez publike, a od avgusta prošle godine sva teniska takmičenja se igraju u vrlo sličnim uslovima. Kanada ima dve iskusne igračice u ovom sastavu koji su najavili za dolazak u Srbiju. Od četiri igračice koje stižu najneiskusnija je ujedno i najbolja, to je Lejla koja ima 18 godina i koja je osvojila WTA titulu sada u martu na takmičenju u Montereju. Tu je i veteranka Marino koja se sada vraća tenisu i koja je uvek nezgodna zbog stila igre, Karol Žao nije igrala previše turnira u poslednjih 18 meseci, Fičman je specijalista dubla, umela je ranije dosta dobro da igra i singl, sve u svemu biće zanimljivo, a mi se nadamo da u ćemo u narednih deset dana do meča imati dovoljno vremena da se pripremimo i da naša najbolja igra koju budemo pružili bude dovoljna za pobedu – zaključio je selektor Vemić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike