Saša Pavlović ponovo na parketu? Stigao je i njegov odgovor

24.12.2020

15:41 >> 19:52

0

Autor: D. B.

Čuveni košarkaš, sadašnji član UO Partizana, govorio i o dosadašnjem delu sezone

Saša Pavlović ponovo na parketu? Stigao je i njegov odgovor
Copyright MN Press

Nekadašnji NBA igrač, jedan od miljenika svih navijača Partizana, danas član Upravnog odbora crno-belih, Aleksandar Saša Pavlović veruje u bolje sutra. Bolje sutra Partizana, ali i bolje sutra košarke.

Kako sam priznaje ono što sada vidi gledajući mečeve i u SAD i u Evropi za njega je užasno. Nema dilemu da na sve to utiče pandemija koronavirusa, činjenica da su igrači u jako teškoj situaciji i čak i priznaje da bi on na njihovom mestu uzeo godinu dana pauze zbog svih teškoća i nemogućnosti da igra pred navijačima.

Pročitajte još

Posle sednice UO Partizana, koja je završena u pozitivnim tonovima, Pavlović je govorio za klupsku televiziju.

Iskreno, košarka mi deluje užasno. Gledam ovu situaciju i to nije to. Košarka bez pubike je ništa. Mogu samo da zamislim kako je igračima, kako traže način za motvacijom da igraju svaka dva tri dana, da se konstantno testiraju. Ja da sam na njihovom mestu, iskreno ne znam šta bih radio. Verovatno bih napravio pauzu. Znam koliko je, inače, težak taj život i kada je sve funkcioniše, a ne sada. Ali, verujem u bolje sutra i verujem u naš Partizan. Trenutna mala kriza kroz koju prolazimo je samo to – trenutna. Verujem u ekipu i klub i nadam se najboljem – ne ostavlja dilemu Pavlović.

Nekadašnji adut Jute, Klivlenda, Minesote, Dalasa, Šarlota, Bostona i Portlanda vratio je film i na sve ono što se događalo tokom prethodne i ove sezone.

– Prošla sezona je počela “sporo” uz nekoliko neočekivanih poraza, ali vratila se ekipa brzo. A onda se desila ta korona. Ušli smo u novu sezonu, ne znam kako su se igrači uopšte spremnali, nisu znali da li će ugovori biti garantovani ili ne…. Teško je počelo, ali pokazuju se trzaji. I nikome nije lako. Nadam se da će korona brzo da prođe, da ćemo se vratiti na stare staze. U tom pravcu idemo i “guramo” – optimistično će Pavlović.

Objasnio je Pavlović i kako vidi košarku u NBA balonu, ali i ono što se dešava na Starom kontinentu.

– Ako iko može da organizuje onda je to NBA. A opet je toliko igrača izjavilo koliko je sve to bilo teško. Ta košarka u “mehuru”. Videćemo kako će sada stvari funkcionisati kada nema publike i tamo. Evroligu skoro i da ne gledam, ali i to što vidim deluje mi tužno. Vidi se da je mala motivacija kod igrača. Sve je uništila ova korona – ne ostavlja dilemu Pavlović.

Činjenica da ima 37 godina i da je poslednji put igrao tokom sezone 2015-16. za Panatinikos, ne sprečava brojne navijače crno-belih da konstantno maštaju o tome da ipak prekine penzionerski život. U šali je Saša upitan i kako održava dobru liniju.

Pazim na ishranu. To jedino, pošto mi je fizička aktivnost – nula! A to oko povratka na parket, pa ni kada sam možda moga, nisam. Tako da sada nema šanse – kroz smeh je zaključio Pavlović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike