Rumunima nije bilo teško da priznaju poraz: Idemo na Zvezdu, Jang bojs je jači od nas

11.08.2021

06:35 >> 06:54

0

Švajcarci pobedili sa 3:1, pomoglo im isključenje rumunskog fudbalera

Rumunima nije bilo teško da priznaju poraz: Idemo na Zvezdu, Jang bojs je jači od nas
Copyright Golman Kluža Giedrius Arlauskis/Tanjug/Peter Schneider/Keystone via AP)

Rumunski mediji razočarani su ispadanjem njihovog šampiona u trećem kolu kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona od ekipe Jang bojs iz Berna.

U prvi plan se stavlja propuštena šansa da se zaradi ozbiljan novac, jer sam plasman u plej-of za prolaz u Ligu šampiona donosi svakoj ekipi po 5.000.000 evra, dok prolaz u grupnu fazu obezbeđuje još najmanje 10.500.000 evra.

Zbog ispadanja Kluž će morati da se bori sa crveno-belima za mesto u Ligi Evrope koje će svakom klubu doneti 3.630.000 evra, dok pobeda u plej-ofu donosi 480.000 evra.

Detalj sa meča Jang bojs-Kluž/Tanjug/Alessandro della Valle/Keystone via AP)

Trener Kluža Marijus Šumudika priznaje da su Švajcarci bili bolja ekipa, ali najveći deo krivice za ispadanje svalio je na leđa igrača Adrijana Pauna, koji je zbog dva žuta kartona morao da napusti teren posle sat vremena igre.

– Upoznali smo mnogo superiorniji tim, bolji od nas. Moramo reći istinu. I ovde su nas pritisli, i u Klužu, i to je razlog zašto sam odlučio da igram sa tri centralna beka. Znao sam njihovu snagu napada, znao sam da imaju igrače koji rešavaju situaciju jedan na jedan, a onda sam hteo da odem na revanš sa 0:0 i da ih iznenadim. Zabili smo gol vrlo rano, a nakon što su nas pritisli, mi smo im, takođe, pomogli individualnim greškama. Sve u svemu, moramo biti realni, bolji tim  se kvalifikovao. Mislim da bismo sa 11 protiv 11, napravili više problema u drugom poluvremenu – rekao je Šumudika i dodao:

Detalj sa meča Jang bojs-Kluž/Tanjug/Peter Schneider/Keystone via AP)

– Želeo sam da promenim Pauna, da u sastav ubacim Bilela, ali nisam mogao. Napravio je grešku i to mi nije bilo dozvoljeno. Ne smete to da radite kada znate da imate žuti, a zatim dobijete i drugi karton. Velika greška u trenutku kada smo uspeli da izbalansiramo igru.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike