Revija budućih zvezda pripala Megi

24.01.2021

13:37

0

Autor: D. B.

Tim Vlade Jovanovića bolji od Cibone

Revija budućih zvezda pripala Megi
Copyright MN Press

Još jedan meč, još jedna drama, još jedna pobeda Mege!

U beogradskom košarkaškom matineu, u dvorani “Ranko Žeravica”: Mega Sokerbet – Cibona 72:71 (20:17, 17:20, 19:20, 16:14).

Bio je to duel u kome su se oči u oči našli neki od najvećih basket talenata na ovim prostorima, a koji je na kraju poprimio odlike dramatičnog.

Velika nada hrvatske košarke Roko Prkačin imao je šut za pobedu, ali nije uspeo.

Mega nije morala da “čupa” pobedu. Vodila je i sa deset poena prednosti, ali je imala mnogo problema sa ofanzivnim skokom rivala. Čak 11 puta dozvolili su izabranici Vlade Jovanovića da im rivali pokupe loptu u napadu posle promašenih šuteva. Posle toga su mahom sledili duži napadi. Strategija gostiju iz Zagreba je bila jasna, želeli su da uspore brzu igru Mege sa mnogo trčanja i u tome su i uspeli.

– Čestitam Megi na pobedi. Odigrali smo jako dobru utakmicu. I kada smo dolazili sa jačim timovima, imali smo mnogo problema protiv Mege. Ovi momci su se postavili muški. Raduje me da smo nadskočili domaćina. Imali smo i šut za pobedu, ali nismo pogodili. Kada dođeš do toga da imaš slab šut za tri, a stigneš do šuta za pobedu, to je velika stvar. Imali smo dosta promašenih zicera i oni su nas koštali pobede. Nadam se da će se igrati i da se liga neće prekidati – rekao je posle meča trener Cibone Ivan Velić.

Pročitajte još

Sa druge strane šef struke Mege Vlada Jovanović otkrio je da se pribojavao meča sa Cibonom.

– Ovo je kvalitetna ekipa. Meč je bio drugačiji u odnosu na prvi deo sezone. Usporili su nas, teško smo nalazili naš ritam, koje se ogleda i kroz trčanje visokih igrača. Zaustavili smo u prvom poluvremenu njihoho trčanje, a tokom čitavog meča problem nam je pravio njihov skok u napadau. Kada smo se pobegli na deset razlike, oni su se baš tako vratili, dugim drugim napadima. Bila je zanimljiva, možda ne superkvalitetna utakmica. Čestitam Ciboni na odigranom meču, a mojom momcima na pobedi. Idemo dalje – ocenio je Jovanović.

MEGA SOKERBET: Mišković, Smit 8 (7 as), Petrušev 22 (12-7 za dva, 7 sk, 3 blk), Tepić 2, Kljajević, Momirov 8, Simonović 20 (7-3 za tri, 9 sk), Jovičić, Cerovina 1, Matković, Kazalon 5, Langović 6.
CIBONA: Bilinovac 14, Radovčić 6, Planinić 10, Marić, Bundović 2, Novačić, Prkačin 17, Gnjidić, Branković, Drežnjak 15, Markota 2, Nakić 5.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike