Replika iz Humske treneru Partizana: "Da je teren bio zaleđen, ne bi bilo tragova kopački na njemu"

13.02.2021

13:32 >> 13:34

0

Autor: Milan Nastić

Direktor stadiona Partizana za 24sedam o izjavi trenera Stanojevića

Replika iz Humske treneru Partizana: "Da je teren bio zaleđen, ne bi bilo tragova kopački na njemu"
Copyright MN Press

Zadovoljan sam igrom i rezultatom, ali sam iznenađen terenom. Da mi kao veliki klub ovo dozvolimo? Ako imamo grejače, neko mora da bude odgovoran što je teren bio ovako tvrd i loš za igru. Kao što ja snosim odgovornost za svoj deo posla, tako neko treba da snosi odgovornost za ovakav teren. Mnogo smo uložilo u sve, mnogo smo veliki klub i ne možemo ovakve stvari da dozvolimo sebi. Ne znam o čemu se radi? Mi ćemo kao ozbiljan klub morati da rešimo ove stvari“.

Ove reči u petak uveče izgovrio je trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević posle pobede njegovih pulena nad Novim Pazarom (4:1). Vidno ljut i razočaran. Neko bi rekao čak i besan.

Ko je za to kriv? U želji da dobijemo pravu informaciju pozvali smo direktora stadiona Partizana Aleksandra Stepanovića. I dobili smo odgovor koji nagoveštava da stvari ne funkionišu idilično u Humskoj.

Evo sada se vraćam sa terena i nisam mogao da primetim da je teren bio zaleđen. Da budem iskren, to sam uradio i sinoć posle utakmice. Mi smo 24 sata pre početka utakmice aktivirali grejače i oni su radili tri sata pre početka meča. Malo sam iznenađen izjavom trenera Aleksandra Stanojevića. Hajde da vidimo gde je on to primetio da je teren zaleđen. Možda postoje neki džepovi gde je bio problem, ali mi to nismo videli. Moramo da budemo svesni da je pre 48 sati padala kiša i da je temperatura naglo pala na minus osam, kao i da se nije bila ispod minus pet. I pored toga mi smo sve uradili da bi teren bio spreman za meč – kazao je Stepanović za 24sedam.

MN Press

Da je sa “pokrivačem” bilo sve kako treba Stepanović pokušava i da da dokaz.

Videli smo tragove kopački u zemlji, što nam govori da teren nije bio zaleđen. Nije bilo klizanja ili nekih startova koji su bili uzrokovani lošim stanjem terena. Nema dileme da ćemo razgovarati na ovu temu sa trenerom kako bi nam on ukazao gde je bilo zaleđeno.

Aleksandar Stepanović nam je objasnio kako rade grejači.

– Oni su na dubini većoj od 23 centimetara, jer ne smeju da budu bliži, kako ne bi izgoreo koren trave. Moraju da se isključe tri sata pre početka utakmice, jer ne mogu da rade istovremeno kada i reflektori. Naša trafostanica ne može da izdrži takav napor. Sada smo u fazi i da taj problem rešimo. Činjenica da do pre nekoliko dana nismo imali priliku da ih isprobamo, jer su nam to nisu omogućili vremenski uslovi. Trava mora da bude u “plus jedan” i onda ti nisu potrebni grejači, koji su podeljeni u četiri sektora. Tako se greje teren. Mi smo kupili njih pre godinu i po dana i činjenica je da ih do sada nismo aktivirali. Inače, to su grejači iz Rusije. Stadion Rubina koristi iste kao i mi.

Stepanović otkriva i anegdotu kad je predsednik Rubina hteo da grejači budu bliži korenu trave i do čega je to dovelo.

– Postoje tačne propozicije kako se uključuju grejači, koriste, isključuju. On je insistirao da budu jači i da budu bliži terenu. I šta se dogodilo? Trava je izgorela, pa su morali onda da sve menjaju.

Pročitajte još

Direktor stadiona se nada da je sve samo nesporazum i da će sve biti rešeno posle razgovora sa trenerom Stanojevićem.

– Stvarno nisam primetio da je teren bio zaleđen, ali verujem da ćemo u razgovoru sa Stanojevićem videti šta on tačno zamera oko terena. Ako je bilo propusta – ajde da ga rešimo, da se ne ponovi. Ponavljam, već dva puta smo obilazili teren i nigde ništa nismo primetili. Nadam se da je to rekao u nekom emotivnom momentu, ali ne isključujem da je on negde video nešto što mi nismo. Najvažnije je da nađemo najbolje rešenje – zaključio je Stepanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike