Raka Đurović: Odslužiće Srđan Obradović zatvor, ali treba živeti sa tim belegom

31.03.2021

14:50 >> 14:53

0

Poznati fudbalski komentator na vest o presudi za arbitra iz Jagodine

Raka Đurović: Odslužiće Srđan Obradović zatvor, ali treba živeti sa tim belegom
Copyright MN Press

Nekadašnji fudbalski sudija i stalni komentator kvaliteta deljenja pravde na srpskim fudbalskim terenima Raka Đurović kaže da će kazna Višeg suda u Novom Sadu za arbitra iz Jagodine Srđana Obradovića biti dobar nauk ostalim sudijama, koji bi pomislili da krenu stranputicom. Iz svega što se poslednjih godina događalo oko Obradovića najviše začuđuje podatak da on i danas radi kao posmatrač suđenja.

MN Press

– Biti posmatrač suđenja znači da si učitelj mladim kolegama, baviš se pedagoškim radom na neki način! Zato ja ne bih komentarisao previše Obradovića i presudu koju je dobio verovatno u prvom stepenu, mene više interesuje da mi odgovorni ljudi iz Sudijske organizacije objasne kako je moguće da čovek protiv kojeg se vodi postupak pred sudom i toga je javnost svesna, baš kao i oni koji donose odluke, obavlja dužnost posmatrača suđenja. Valjda će mlađe sudije iz celog slučaja izvući pouke – postavlja pitanje Raka Đurović.

Poslednje izjave fudbalskih radnika jasno pokazuju tendeciju da se sve loše stvari u srpskom fudbalu pripišu doskorašnjem predsedniku FSS Slaviši Kokezi. Najbolji primer je izjava Ivice Tončeva da je Kokeza pokušao sa uništavanjem niškog Radničkog.

– Iz principijelnih razloga ne bih ništa rekao o Kokezi, kao ni i o Obradoviću. O prvom sam govorio kada je trebalo, a o drugom je sud rekao svoje. Da dobijete presudu od 15 dana zatvora pa je mnogo. Ostaje veliki beleg u društvu, da ne pričam o kazni proterivanja iz fudbala na deset godina. Sve to znači da je sud došao u posed nepobitnih činjenica o krivici. Kazna će se odslužiti, ali treba nastaviti da živiš, u društvu se kretati sa tim da si osuđen. Kada sam svojevremeno ukazivao Kokezi na arbitražu dotičnog nije mi dozvoljeno da slučaj rešim slučaj njegovim odstranjivanjem sa liste. Između ostalog, Obradović je bio razlog mog povlačenja iz Sudijske organizacije. Sada će se mnogi busati i pričati protiv njih, jer najlakše je gurnuti ih kada su dovedeni do litice.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike