Radživ Van La Para odveo Crvenu zvezdu pred FIFA zbog kašnjenja plata

14.03.2021

19:13 >> 19:15

0

Holanđanin objasnio šta mu se dešavalo u Beogradu pred raskid ugovora i kako su tekli pregovori sa crveno-belima

Radživ Van La Para odveo Crvenu zvezdu pred FIFA zbog kašnjenja plata
Copyright MN Press

Holanđanin Radživ van La Para izjavio je za holandski portal “Elf Voetbal” da je svoj slučaj sa Crvenom zvezdom prijavio FIFA, budući da srpski šampion nije ispunio obaveze predviđene sporazumom prilikom raskida trogodišnjeg ugovora aprila prošle godine.

Van La Para je od odlaska iz Beograda često govorio o suštini odnosa sa Crvenom zvezdom, ali se po prvi put dotakao i finansijskog dela saradnje, ne ulazeći ni sada u brojke:

– Poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka javila se Crvena zvezda.  Oni su se plasirali u grupnu fazu Lige šampiona i želeli su da se pojačaju. Igranje u Ligi šampiona bilo je za mene još uvek san. Potpisao sam na tri godine. Ugovor je bio izrazi punog samopouzdanja, izgledao je sjajno – priča Van La Para za holandski fudbalski portal.

Brat mnogo poznatijeg Vajnalduma iz Liverpula ističe da su prvi dani boravka u srpskoj prestonici bili obećavajući:

Živeo sam lepo u centru grada. Stari, ali veoma lep i živahan grad u svim oblastima. Dve nedelje kasnije bio sam u timu protiv minhenskog Bajerna i odradio sam devedeset minuta. Moja prva mesečna plata je uredno isplaćena. Ali, to se okrenulo, to je bio jedini novac koji sam dobio tokom mog boravka u Beogradu i to je bio razlog zbog kojeg sam otišao nakon šest meseci. Posle eliminacije iz Ligi šampiona, klub je učinio sve što je mogao da bi me se rešio. Trenirao sam sa prvim timom i trčao krugove u kompleksu za trening. Više nisam mogao ništa da postignem. Takmičenje nije zahtevno, svake godine Crvena zvezda postaje šampion sa dva prsta u nosu – rekao je Holanđanin.

Odlazak iz Crvene zvezde je usledio na proleće tokom zatvaranja Srbije zbog proglašenih mera u borbi protiv koronavirusa:

Pročitajte još

Posle pregovora razdvojili smo se u aprilu 2020. Dodao sam “vodu u vino” i ponudio im da mi daju samo godinu dana moje plate. To bi im uštedelo još dve sezone plaćanja prema meni. Nisu to želeli. Sporazumeli smo se na osam meseci. Prva rata je plaćena. Druga nije. Stvar je sada kod FIFA – zaključio je Van La Para.

Posle napuštanja Crvene zvezde Van La Para je nastupao u Španiji za Logronjes, ali je i odatle brzo otišao, pa se sada skrasio u nemačkom drugoligašu Vircburgeru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike