Ekskluzivno: Antićeva supruga dirnuta pažnjom Atletika, otkrila gde će se Srbija oprostiti od najvećeg trenera

25.06.2021

10:24 >> 17:04

0

Atletiko pamti svoje legende, porodica ceni i poštuje gest

Ekskluzivno: Antićeva supruga dirnuta pažnjom Atletika, otkrila gde će se Srbija oprostiti od najvećeg trenera
Copyright Porodica Radomira Antića na svečanosti Atletiko Madrida/Privatna arhiva

Atletiko Madrid neće nikad zaboraviti šta je za klub napravio legendarni srpski stručnjak Radomir Antić. On ih je u sezoni 1995/96. iz prosečnosti, koja je tih  godina uhvatila maha na “Visente Kalderonu”, doveo na sam vrh španskog fudbala.

Tvorac čuvene generacije osvajača duple krune posthumno je odlikovan Srebrnom značkom kluba na svečanosti koja je u četvrtak uveče organizovana na stadionu Vanda Metropolitano.

Svečanom činom uručenja priznanja prisustvovali su unuci najvećeg srpskog trenera, njegov sin Dušan, supruga Vera i kum Arsenije Šoškić.

Unuci Radomira Antića, supruga Vera i sin Dušan na svečanosti Atletiko Madrida/Privatna arhiva

– Srećna sam što živi uspomena na Radomira, na neki način on je svojim delima sebe učinio besmrtnim. Njega i danas spominju u Španiji kao jedinog trenera koji je vodio Real Madrid, Atletiko Madrid i Barselonu, to niko nije uspeo pre i posle njega. I nije ih samo vodio, već je ostavio trag u tim klubovima. Real je bio 13. kada ga je preuzeo, pa ga je doveo do vrha, Barsa je, koliko se sećam, bila još lošije plasirana, a šta tek da kažem o stanju u kojem je zatekao Atletiko pre nego što su osvojili duplu krunu. Danas su mu svi zahvalni, a mi njegovi najbliži, zbog svega toga smo ponosni – kaže za 24sedam gospođa Vera Antić.

Atletiko Madrid je ove godine proslavio 25 godina od osvajanja duple krune sa srpskim trenerom kao glavnim arhitektom tog uspeha. Otuda i dolazi inspiracija za emotivnu posvetu Srbinu:

– Svojim dobrim radom na klupi našeg tima i svojim ljudskim kvalitetima, Radomir Antić je izborio bezuslovnu ljubav i naklonost porodice Atletika. Sećanje na njega će nam zauvek ostati u srcima – poručili su iz madridskog kluba.

Srebrna značka Atletiko Madrida za porodicu Radomira Antića/Privatna arhiva

Ovog leta porodica planira da održi ceremoniju polaganja urne u Radomirovom Užicu, jer prethodnih godinu dana situacija sa Covid-19 nije dozvoljavala Srbiji da se oprosti od bivšeg selektora.

– Nažalost, predugo čekamo da se ovaj problem sa koronavirusom. Želeli bismo da se ovog leta organizuje polaganje urne u Užicu, pa da to bude i prilika da se prijatelji u Srbiji oproste od Radomira. Svesni smo da ga ljudi u našoj zemlji vole i da će se još dugo prepričavati kako je vodio reprezentaciju – rekla je za Vera Antić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike