Približio se: Novak i dalje prvi, ali je Rus smanjio prednost, evo tačno i koliko

16.08.2021

11:25

0

Objavljene nove liste najboljih svetskih tenisera i teniserki

Približio se: Novak i dalje prvi, ali je Rus smanjio prednost, evo tačno i koliko
Copyright Novak Đoković, MN Press

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković započeo je danas 334. nedelju na vrhu ATP liste. Ðoković ima 1.493 boda više od drugoplasianog Rusa Danila Medvedeva, koji je osvojio Masters u Torontu, njegov četvrti turnir iz serije 1.000 u karijeri.

Zahvaljujući ovom trofeju, Rus je smanjio zaostatak u odnosu na srpskog tenisera. Na prethodnoj rang listi, Đoković je imao 12.113 bodova, a Medvedev 9.920. Sada je nešto drugačije. Đoković je ostao na istom, a Medvedev ima 10.620.

Na svetskoj rang listii slede Stefaanos Cicipas, Rafael Nadal i Aleksandar Zverev, Dominik Tim, Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Rodžer Federer i Denis Šapovalov.

pročitajte još:

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Filip Krajinović je zadržao 33. poziciju, Dušan Lajović napredovao je za tri i sada je 41. na listi, Laslo Ðere je 52, a Miomir Kecmanović je 58. teniser sveta.

Kada je reč o WTA listi, situacija je sledeća. Najbolje rangirana srpska teniserka i dalje je Nina Stojanović, pošto na najnovijoj WTA listi zauzima 93. mesto sa 880 bodova. Olga Danilović je 144, a Aleksandra Krunić 197. na listi.

Na prvom mestu je Ešli Barti sa 9.635 bodova. Iza Australijanke su Naomi Osaka i Arina Zabalenka, četvrta je Karolina Pliškova, a peta Sofija Kenin. U Top 10 još su Elina Svitolina, Bjanka Andresku, Iga Švjontek, Garbine Muguruza i Barbora Krejčikova.

pročitajte još:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike