Predsednik Vučić odgovorio na besmislene optužbe da Premijer liga "ruši demokratiju" u Srbiji

21.07.2021

11:36 >> 11:59

0

Nastaviću da radim sa svima da država raste, a ne da bude uništena, rekao je Vučić

Predsednik Vučić odgovorio na besmislene optužbe da Premijer liga "ruši demokratiju" u Srbiji
Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Transfer Premijer lige na Arenu sport bila je vest dana, a da ne počinju Olimpijske igre bila bi i vest nedelje!

Ljubitelji sporta konačno mogu da gledaju sve na jednom mestu i ne moraju da prate omiljena takmičenja polovično.

Ipak, nisu se svi obradovali ovome. Mediji bliski “Junajted mediji”, koja je vlasnik Sport kluba, povezali su ovu kupovinu sa – rušenjem demokratije? Na portalu Nova pojavio se tekst sa naslovom: “Premijer liga saradnik Vučića i Telekoma u rušenju Srbije”?

Predsednik Aleksandar Vučić imao je danas ironičan odgovor na te optužbe, rekavši da je on kriv, da se „dogovorio sve sa Premijer ligom i premijerligašima“, i da će nastaviti da se dogovara sa svima da država raste, a ne da bude uništena:

– Ja sedim sa gazdama Aston Vile, Totenhema, Liverpula, Arsenala svaki dan, sedimo i dogovaramo se kako Šolaka i Đilasa da srušimo. Ništa drugo ne radim u životu samo sedim sa njima i gledam kako ćemo njih da srušimo, a oni su bastioni demokratije poznati po tome u svetu kao prepošteni čuvari, svetionik demokratije, čuvari baklje slobode, tako da oni zli fudbaleri i ja zli političar sam se zajedno sam njima dogovorio da te bastione ugasimo, i to vam je tako, šta ćete… Kad dođete do takvih zaključaka, onda vam je se jasno čime se bave i šta rade – odgovorio je predsednik na ove optužbe.

Onda je sa ironije prešao na ozbiljan ton.

– Ali, sa druge strane, da uozbiljimo, vi vidite da je čitav taj deo političke scene tzv. lopov varijanta. Ako nam prođe da mi nešto kontrolišemo, da imamo pare za sebe, to je super, ako nam ne prođe i ako nam neko drugi, posebno neko ko ima deo državnog kapitala, ne prepusti utakmicu zato što mu vi plaćate funcionere i ljude u Telekomu kao što ste vi radili ranije, već se bore za svoje mesto pod suncem, bore se za svoju zemlju, za svoje preduzeće, e onda njih treba staviti na stub srama. Znate zašto je cena visoka, koliko god da je, a ne znam? Zato što je u prvom krugu Šolak ponudio više para, kako ja saznajem. Šolak i Đilas su ponudili više para u prvom krugu za tu istu Premijer ligu. Al’ onda smo mi napravili tu tajnu večeru sa tim fudbalerima, trenerima i ne znam kim… Šta da vam kažem? Al’ da znate da su u prvom krugu ponudili više para, a onda u drugom krugu nisu ponudili više para i propao biznis, propalo još para i Vučić je kriv – rekao je predsednik i dodao:

– Ali prihvatam. Država raste, država ide napred, a tim tajkunima koji su uglavnom živeli na grbači naroda je nešto teže, šta ću ja…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike