Predsednik Srbije najavio velike promene u srpskom fudbalu

13.11.2020

11:57 >> 13:06

0

Autor: D. B.

Moraćemo da izgradimo drugačiju i ozbiljniju organizaciju, moraćemo da popravimo struku

Predsednik Srbije najavio velike promene u srpskom fudbalu
Copyright MN Press

Tema broj jedan, kada je sport u pitanju u Srbiji, je još jedan neuspeh fudbalske reprezentacije. Tim povodom govrio je i predsednik Srbije Aleksnandar Vučić.

Vidite da ne možemo da budemo ni među 24 zemlje u šutiranju lopte nogom. Svako od nas zna bolje, pa bismo izveli i bolji sastav i bolje igrače… Gledao sa sam meč, žao mi je, ali tu imam neke druge vesti koje će biti dobre za neke ljude. Nama je posao da dugoročno promenimo te stvari. Pre šest godina imali smo blatnjave terene, sada imamo travu, moramo da izgradimo nove stadione, da dovedemo publiku na stadione, da izgradimo drugačiju i ozbiljniju organizaciju, moraćemo da popravimo struku, mnogo toga moramo da uradimo, ali uložićemo u pre svega u infrestrukturu, koja je od presudnog značaja za budućnost – objasnio je predsednik Srbije.

Pročitajte još: Analiza 24sedam o dešavanjima u srpskom fudbalu

On je doneo i lepe vesti za takozvane male sportove i pomoć od osam miliona evra atletici, rvanju, rukometu, vaterpolu, košarci i odbojci.

Uložićemo osam miliona evra u takozvane male sportove, od atletike do rvanja, ali i rukomet, košarku, vaterpolo i odbojku. Svaki klub prve i druge lige će dobiti određeni novac. Recimo svaki rukometni klub prve lige dobiće po pet miliona dinara, što za njih nije mali novac, svako u drugoj ligi dobiće po milion dinara. Kada vam se slije u rukometne klubove 1.300.000 evra, to je velika injekcija, to ćemo ovih dana da uložimo, da pomognemo jer verujemo da u tim sportovima možemo da napravimo uspeh.

Vučić je imao i dodatno objašnjenje:

U odbojci imamo najbolju žensku i jednu od najboljih muških reprezentacija. U vaterpolu smo uvek najbolji u muškoj, želimo i ženski da podignemo, košarku želimo dodatno da pomognemo, pomoći ćemo velikom svotom novca Zvezdi i Partizanu, mimo ove pomoći, videćemo da li će biti po 500.000 ili milion evra, pošto nastupaju u Evropi, da mogu što bolje da nas predstavljaju – zaključio je Vučić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike