Predsednik KK Partizan o drami uoči meča u ABA ligi, odlascima i pojačanjima

24.01.2021

13:03 >> 14:40

0

Autor: D. B.

Ostoja Mijailović potvrdio da je Kodi Miler-Mekintajer prošlost

Predsednik KK Partizan o drami uoči meča u ABA ligi, odlascima i pojačanjima
Copyright MN Press

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović gostovao je u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” na “MaxBet radiju” i tom prilikom je do detalja govorio o svemu što se dogodilo neposredno pre meča sa FMP-om koji je morao da bude odložen, izneo je planove kako će crno-beli krenuti na duel Evrokupa, ali i zbog čega je Kodi Miler-Mekintajer bivši igrač crno-belih.

Dva sata pred utakmicu smo dobili obaveštenje da je jedan član stručnog štaba pozitivan na koronu. Odmah smo tražili da se pregledaju igrači, jer je zaražen ekonom koji je u kontaktu sa njima. Konsultovali smo se sa ABA ligom i dobili smo odobrenje da se utakmica odloži. U nedelju oko 14-15 sati očekujemo rezultate. Nadam se da niko nije zaražen i da možemo da nastavimo da se takmičimo. Nismo želeli da rizikujemo i igramo utakmicu, jer je zdravlje najbitnije – rekao je Mijailović.

U ponedeljak Partizan bi trebalo da putuje u Krasnodar na meč protiv Lokomotive u Evrokupu.

Nemamo previše izbora. Igrači i članovi stručnog štaba su izolovani od subote popodne. Ako ne budemo imali kapaciteta da putujemo tražićemo odlaganje. Ako bi neko bio zaražen, to bi bio korak unazad. Za nas je ova sezona veoma teška i specifična. Nemamo sreće ni u čemu.

Mijailović je na još jedan način pokušao da objasnio koliko je ova sezona specifična.

Prošle godine smo imali želju da se vratimo u Evroligu i sada plaćamo cenu korone. Želja je bila da ugovori sa igračima budu potpisani na više godina i tako im obezbedimo sigurnost. Kada se desila korona, trener Andrea Trinkijeri je potražio drugi put, a nama su ostali potpisani ugovori sa 90 odsto igrača. Vlado Šćepanović nije imao prostora za mnogo korekcija. Neke utakmice smo gubili nesrećno i u egal završnicama.

Pročitajte još

Što se tiče odlazaka i dolazaka igrača predsednik Partizana je precizan.

– Sve odluke su donošene na želju stručnog štaba. Uprava se nije pitala koga da dovede u klub. Doneli smo odluku da Gordić, Miler-Mekintajer i Janković ne budu u timu, a to je tražio stručni štab. Doveli smo Perkinsa, a tražimo još pojačanja. Moramo da budemo realni. Prošle godine smo imali zalet ka Evroligi i sada plaćamo cenu zbog prevelike želje. Daćemo sve od sebe da napravimo rezultate – zaključio je Mijailović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike