Poznato je 11 učesnika Evrobasketa 2022.

30.11.2020

21:46

0

Autor: M. R.

Uz četiri domaćina vizu danas obezbedili Španija, Ukrajina, Izrael...

Poznato je 11 učesnika Evrobasketa 2022.
Copyright Promo/FIBA

Četiri sigurna učenika Evropskog prvenstva za košarkaše 2022. godine su: Gruzija, Italija, Nemačka i Češka. Ove reprezentacije su obezbedile mesto jer su organizatori takmičenja, a uz njih će učestvovati još 20 ekipa. Vize su u drugom “prozoru” uspele da uzmu i selekcije Hrvatske, BiH, Izraela, Španije, Grčke, Ukrajine i Slovenije.

U grupi A Španci su prošli na EP posle veoma ubedljive pobede protiv Rumunije – 94:41, samo dva dana posle poraza od Izraela. “Crvenu furiju” je predvodio Dario Brizuela sa 17 poena i pet asistencija. Oni su sa skorom 2-2 obezbedili evropsku vizu, baš kao i Izraelci koji imaju sve četiri pobede. Poslednju u nizu ostvarili su protiv Poljske 78:72. Najzaslužniji su bili Džejk Koen sa 14 i Gal Mekel sa 12 poena.

U grupi F prolaz na EP su uspele da obezbede Ukrajina (2-2) i Slovenija (3-1). Ukrajinci su slavili protiv Austrije – 70:67. Do trijumfa ih je vodio Mišula sa 20 poena i po tri skoka i asistencije.

Pobeda Ukrajine je potvrdila učešće na EP i za Sloveniju, koja je juče savladala selekciju Austrije. Slovenci pred poslednji “prozor” imaju učinak 3-1. Oni će na Evropskom prvenstvu braniti titulu osvojenu 2017. godine u Istanbulu.

Italija je u grupi B pobedila Rusiju 70:66 i zadržala savršen učinak (3-0). Rusija i Estonija imaju 2-2, a Severna Makedonija, koja sada nije igrala zbog virusa korona 0-2. U njihovoj grupi je samo Italija kao domaćin obezbedila vizu, baš kao i Gruzija u grupi E.

Tu se za druga dva mesta bore Srbija, Švajcarska i Finska. Rasplet se očekuje u februaru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike