Poznati su polufinalisti Lige šampiona u vaterpolu

03.06.2021

21:44 >> 22:05

0

Autor: Adam Štulić

Odigrani svi četvrtfinalni mečevi završnog turnira u Beogradu

Poznati su polufinalisti Lige šampiona u vaterpolu
Copyright MN Press

Vaterpolisti španske Barselonete poslednji su polufinalisti Lige šampiona, pošto su u četvrtfinalu završnog turnira u Beogradu, na bazenu “SC 11. april”, deklasirali grčki Olimpijakos 22:9 (6:0, 7:2, 6:3, 3:4).

Španski tim dominirao je od početka susreta, iskoristio je sve prilike da zatrese mrežu protivnika, koji je sa druge strane prvi pogodak u meč zabeležio u drugoj deonici.

U ekipi Barselonete sa po četiri gola istakli su reprezentativac Srbije Milan Aleksić, Alvaro Granados Oretega i Blai Maljarč Gelj, dok je u grčkom timu Konstantinos Genidunijas postigao tri.

Baseloneta će se u polufinalu sastati sa italijanskim Pro Rekom, koji je nešto ranije eliminisao nemački Hanover. Duel španskog i italijanskog velikana igra se u petak od 18 sati, dok će se u drugom polufinalu (20.30) sastati Breša i Ferencvaroš.

Italijani su prvog dana završnog turnira elitnog takmičenja bili bolji od dubrovačkog Juga 12:10, dok su Mađari imali znatno lakši posao protiv Marseja.

Rezultati četvrfinala: Pro Reko – Hanover 16:9, Ferencvaroš -Marsej 14:6 , Jug – Breša 10:12, Barseloneta – Olimpijakos 22:9.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike